Τέλος εποχής για τον Φρανκ Ριμπερί (vids)

Newsroom
Τέλος εποχής για τον Φρανκ Ριμπερί (vids)

bet365

Το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του ανακοίνωσε ο Φρανκ Ριμπερί μετά από 22 χρόνια πορείας στον επαγγελματικό αθλητισμό.

Πρόκειται για μία από τις πιο γνωστές μορφές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου που έγραψε ιστορία με την Μπάγερν Μονάχου όπου και έμεινε για 12 χρόνια.

Ο Φρανκ Ριμπερί αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του μετά από 22 χρόνια καριέρας στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχοντας φορέσει τη φανέλα της Σαλερνιτάνα τελευταία φορά.

Από το 2000 και μετά ήταν από τους παίκτες που ξεχώριζαν στο άθλημα. Ξεκίνησε από τον Μπουλόν, πήγε στην Αλέ, μετά στην Μπρεστ, έπειτα στη Μετς και από εκεί άρχισε το όνειρο.

Από τον Γενάρη του 2005 μέχρι το καλοκαίρι του 2007, είχε κατάφερει να πουληθεί στην Μπάγερν Μονάχου έναντι 30 εκατ. ευρώ από τη Μαρσέιγ, η οποία τον πήρε από την Γαλατασαράι.

Το 2019 πήγε στη Φιορεντίνα και από το καλοκαίρι του 2021 ανήκε στη Σαλερνιτάνα. Αναδείχθηκε δύο φορές ποδοσφαιριστής της Γαλλίας, μία της Γερμανίας και μία της Ευρώπης (2013) ενώ κατέκτησε εννιά πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα Γερμανίας, ένα Champions League, ένα Διηπειρωτικό, ένα UEFA Super Cup, ένα κύπελλο Τουρκίας και τέσσερα Super Cup Γερμανίας.

Όλα αυτά μέσα σε 632 επίσημες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 151 γκολ και 224 ασίστ ενώ φόρεσε 81 φορές το εθνόσημο της Γαλλίας με 16 τέρματα.

@Photo credits: INTIME
 

SERIE A Τελευταία Νέα