Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3: «Καυτός» Μοράτα, ασταμάτητη η Κυρία και... βλέπει κορυφή! (vid)

Newsroom
Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3: «Καυτός» Μοράτα, ασταμάτητη η Κυρία και... βλέπει κορυφή! (vid)

bet365

Ασταμάτητη η Γιουβέντους, συμπλήρωσε 15 ματς αήττητη και με τρία γκολ σε τρεις τελικές εντός εστίας έφυγε με διπλό από την έδρα της Σαμπντόρια (1-3), μπαίνοντας δειλά-δειλά στην κουβέντα για το Scudetto! Δύο γκολ ο Μοράτα, απέκρουσε πέναλτι ο... σπεσιαλίστας, Σέζνι.

Τα Χριστούγεννα δεν θα πίστευε κανείς ότι τρεις μήνες μετά θα είναι στο κόλπο για το Scudetto. Η «χειρότερη Γιουβέντους της δεκαετίας» έμοιαζε ξεγραμμένη από κάθε σενάριο για τον τίτλο, στην πιο αμφίρροπη «κούρσα για τρεις» των τελευταίων ετών. Η έλευση του 2022 και του Ντούσαν Βλάχοβιτς, όμως, άλλαξαν τον αέρα της και η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θυμίζει ξανά Κυρία με τα όλα της, αφού έφτασε το αήττητο στα 15 σερί παιχνίδια. Και πλέον, είναι μόλις στο -4 από την κορυφή έστω και προσωρινά, μετά το νέο «κυνικό» διπλό στην έδρα της Σαμπντόρια (1-3).

Οι Μπιανκονέρι ακολουθούν την ίδια συνταγή στα τελευταία παιχνίδια κι εκ του αποτελέσματος βγαίνουν κερδισμένοι. Κόντρα στη Σπέτσια σκόραραν από νωρίς, περιορίστηκαν έκτοτε στα καρέ τους αλλά πήραν το τρίποντο. Απόψε, η συνταγή οικονομικής διαχείρισης άγγιξε το τέλειο. Η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά από το ημίχρονο, με μόλις μία τελική στην εστία! Πώς το έκανε αυτό; Χρειάστηκε το αυτογκόλ του Γιοσίντα στο 23’ ώστε να ανοίξει το σκορ δίχως να έχει απειλήσει μέχρι εκείνο το σημείο και έντεκα λεπτά αργότερα, ήταν η ώρα του Άλβαρο Μοράτα. Η μοναδική τελική εντός εστίας στο ημίχρονο ήταν η εκτέλεση πέναλτι του Ισπανού, η οποία ήταν εύστοχη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Η Σαμπντόρια δεν τα παράτησε και έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Καντρέβα, ωστόσο, νικήθηκε από τον μετρ των εκτελέσεων πέναλτι, Βόιτσεχ Σέζνι στο 74’. Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος κίπερ που καταγράφει τρεις σερί αποκρούσεις από τα έντεκα βήματα στη Serie A μετα τον Εμιλιάνο Βιβιάνο πριν από τέσσερα χρόνια!

Παρ’ όλα αυτά, η τύχη βοήθησε τους Μπλουτσερκιάτι να το πετύχουν εν τέλει, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαμπίρι στο 84’ και την αλλαγή πορείας της μπάλας που ξεγέλασε τον Σέζνι. Ο παίκτης στον οποίο κόντραρε η μπάλα ήταν ο Μοράτα. Κι έσπευσε να διορθώσει το (ακούσιο) λάθος του με ένα δεύτερο γκολ. Στο 88’ μετέτρεψε την πάσα του Λοκατέλι σε ασίστ για το τελικό 1-3, το οποίο έστειλε τη Γιουβέντους προσωρινά στο -4 από την πρωτοπόρο Μίλαν με ματς περισσότερο και τη στέλνει με... φόρα για τη ρεβάνς των «16» του Champions League κόντρα στη Βιγιαρεάλ (16/3, 1-1 το ματς στην Ισπανία).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Πελεγκρίνι (85’ Ντε Σίλιο), Κουαδράδο, Λοκατέλι, Αρτούρ, Ραμπιό (75’ Σάντρο), Κεν (65’ Βλάχοβιτς), Μοράτα

Ασίστ ο Κυριακόπουλος στην ισοπαλία της Σασουόλο, «ανάσα» για Σπέτσια

Η Σασουόλο έτρεχε σερί τριών νικών και βάδιζε πρόσω ολοταχώς για το καρέ. Ωστόσο, το ματς κόντρα στη Σαλερνιτάνα «στράβωσε» απότομα στο δεύτερο μέρος κι έμεινε στο 2-2. Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπονατσόλι στο 8΄, όμως, χάρη σε ασίστ του Έλληνα μπακ και «καρφωτή» κεφαλιά του μόνιμου συνεργάτη του, Σκαμάκα, οι Νεροβέρντι ισοφάρισαν άμεσα (20’). Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Τραορέ σφράγισε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, που είχαν πλήρως το μομέντουμ μέχρι το 60’. Εκεί όλα άλλαξαν, καθώς ο Ρασπαντόρι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε ενάμισι λεπτό κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Τελικά, η Σασουόλο το πλήρωσε, ο Τζούριτς ισοφάρισε στο 81’ και χάρισε έστω τον βαθμό στην ομάδα του, που παλεύει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση

Την ίδια ώρα, η Σπέτσια επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Κάλιαρι (2-1) μετά από τέσσερα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα κι απομακρύνθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη (με δύο ματς περισσότερα από 18η Βενέτσια). Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Βέρντε στο 36’, αλλά ο πρώην εξτρέμ της ΑΕΚ επανόρθωσε με ασίστ στον Έρλιτς για το 1-0 στο 55’. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ο Μανάι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Δεν αγωνίστηκε ο Μπάμπης Λυκογιάννης για τους Ροσομπλού, οι οποίοι κόλλησαν στη 17η θέση και το +3 από τη Βενέτσια με δύο ματς περισσότερα!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

SERIE A Τελευταία Νέα