Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3: «Καυτός» Μοράτα, ασταμάτητη η Κυρία και... βλέπει κορυφή! (vid)

Newsroom
Σαμπντόρια - Γιουβέντους 1-3: «Καυτός» Μοράτα, ασταμάτητη η Κυρία και... βλέπει κορυφή! (vid)

bet365

Ασταμάτητη η Γιουβέντους, συμπλήρωσε 15 ματς αήττητη και με τρία γκολ σε τρεις τελικές εντός εστίας έφυγε με διπλό από την έδρα της Σαμπντόρια (1-3), μπαίνοντας δειλά-δειλά στην κουβέντα για το Scudetto! Δύο γκολ ο Μοράτα, απέκρουσε πέναλτι ο... σπεσιαλίστας, Σέζνι.

Τα Χριστούγεννα δεν θα πίστευε κανείς ότι τρεις μήνες μετά θα είναι στο κόλπο για το Scudetto. Η «χειρότερη Γιουβέντους της δεκαετίας» έμοιαζε ξεγραμμένη από κάθε σενάριο για τον τίτλο, στην πιο αμφίρροπη «κούρσα για τρεις» των τελευταίων ετών. Η έλευση του 2022 και του Ντούσαν Βλάχοβιτς, όμως, άλλαξαν τον αέρα της και η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι θυμίζει ξανά Κυρία με τα όλα της, αφού έφτασε το αήττητο στα 15 σερί παιχνίδια. Και πλέον, είναι μόλις στο -4 από την κορυφή έστω και προσωρινά, μετά το νέο «κυνικό» διπλό στην έδρα της Σαμπντόρια (1-3).

Οι Μπιανκονέρι ακολουθούν την ίδια συνταγή στα τελευταία παιχνίδια κι εκ του αποτελέσματος βγαίνουν κερδισμένοι. Κόντρα στη Σπέτσια σκόραραν από νωρίς, περιορίστηκαν έκτοτε στα καρέ τους αλλά πήραν το τρίποντο. Απόψε, η συνταγή οικονομικής διαχείρισης άγγιξε το τέλειο. Η Γιουβέντους πήρε προβάδισμα με δύο γκολ διαφορά από το ημίχρονο, με μόλις μία τελική στην εστία! Πώς το έκανε αυτό; Χρειάστηκε το αυτογκόλ του Γιοσίντα στο 23’ ώστε να ανοίξει το σκορ δίχως να έχει απειλήσει μέχρι εκείνο το σημείο και έντεκα λεπτά αργότερα, ήταν η ώρα του Άλβαρο Μοράτα. Η μοναδική τελική εντός εστίας στο ημίχρονο ήταν η εκτέλεση πέναλτι του Ισπανού, η οποία ήταν εύστοχη και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2.

Η Σαμπντόρια δεν τα παράτησε και έφτασε κοντά στη μείωση του σκορ. Ο Καντρέβα, ωστόσο, νικήθηκε από τον μετρ των εκτελέσεων πέναλτι, Βόιτσεχ Σέζνι στο 74’. Ο Πολωνός έγινε ο πρώτος κίπερ που καταγράφει τρεις σερί αποκρούσεις από τα έντεκα βήματα στη Serie A μετα τον Εμιλιάνο Βιβιάνο πριν από τέσσερα χρόνια!

Παρ’ όλα αυτά, η τύχη βοήθησε τους Μπλουτσερκιάτι να το πετύχουν εν τέλει, από την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαμπίρι στο 84’ και την αλλαγή πορείας της μπάλας που ξεγέλασε τον Σέζνι. Ο παίκτης στον οποίο κόντραρε η μπάλα ήταν ο Μοράτα. Κι έσπευσε να διορθώσει το (ακούσιο) λάθος του με ένα δεύτερο γκολ. Στο 88’ μετέτρεψε την πάσα του Λοκατέλι σε ασίστ για το τελικό 1-3, το οποίο έστειλε τη Γιουβέντους προσωρινά στο -4 από την πρωτοπόρο Μίλαν με ματς περισσότερο και τη στέλνει με... φόρα για τη ρεβάνς των «16» του Champions League κόντρα στη Βιγιαρεάλ (16/3, 1-1 το ματς στην Ισπανία).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Πελεγκρίνι (85’ Ντε Σίλιο), Κουαδράδο, Λοκατέλι, Αρτούρ, Ραμπιό (75’ Σάντρο), Κεν (65’ Βλάχοβιτς), Μοράτα

Ασίστ ο Κυριακόπουλος στην ισοπαλία της Σασουόλο, «ανάσα» για Σπέτσια

Η Σασουόλο έτρεχε σερί τριών νικών και βάδιζε πρόσω ολοταχώς για το καρέ. Ωστόσο, το ματς κόντρα στη Σαλερνιτάνα «στράβωσε» απότομα στο δεύτερο μέρος κι έμεινε στο 2-2. Η ομάδα του Γιώργου Κυριακόπουλου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Μπονατσόλι στο 8΄, όμως, χάρη σε ασίστ του Έλληνα μπακ και «καρφωτή» κεφαλιά του μόνιμου συνεργάτη του, Σκαμάκα, οι Νεροβέρντι ισοφάρισαν άμεσα (20’). Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Τραορέ σφράγισε την ανατροπή για τους φιλοξενούμενους, που είχαν πλήρως το μομέντουμ μέχρι το 60’. Εκεί όλα άλλαξαν, καθώς ο Ρασπαντόρι αποβλήθηκε με δύο κίτρινες σε ενάμισι λεπτό κι άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Τελικά, η Σασουόλο το πλήρωσε, ο Τζούριτς ισοφάρισε στο 81’ και χάρισε έστω τον βαθμό στην ομάδα του, που παλεύει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση

Την ίδια ώρα, η Σπέτσια επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην Κάλιαρι (2-1) μετά από τέσσερα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα κι απομακρύνθηκε στο +7 από την επικίνδυνη ζώνη (με δύο ματς περισσότερα από 18η Βενέτσια). Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Βέρντε στο 36’, αλλά ο πρώην εξτρέμ της ΑΕΚ επανόρθωσε με ασίστ στον Έρλιτς για το 1-0 στο 55’. Περίπου 20 λεπτά αργότερα, ο Μανάι διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Δεν αγωνίστηκε ο Μπάμπης Λυκογιάννης για τους Ροσομπλού, οι οποίοι κόλλησαν στη 17η θέση και το +3 από τη Βενέτσια με δύο ματς περισσότερα!

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα