Μπουφόν: Επέστρεψε εκεί που άφησε το πρώτο κομμάτι της καρδιάς του.. (pics & vid)

Μπουφόν: Επέστρεψε εκεί που άφησε το πρώτο κομμάτι της καρδιάς του.. (pics & vid)

bet365

Μια μέρα μετά το φινάλε της σχέσης του Σέρχιο Ράμος με την Ρεάλ, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παραμένει ρομαντικός, επιστρέφει εκεί όπου πάντα τον περίμεναν και στα 43 του προσφέρει ελπίδα το συναίσθημα που πρέπει να διατηρηθεί στο ποδόσφαιρο...

Πριν από 26 χρόνια αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Πάρμα και υπερασπίστηκε την εστία του συλλόγου. Πριν από 20 χρόνια, αποχώρησε. Εκεί άρχισε να μαθαίνει. Εκεί άρχισε να πήζει το μυαλό του. Δεν ήξερε τι λάθη θα έκανε και που θα τον οδηγούσε ο δρόμος του. Το άστρο του στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Άλλωστε, όπως έχει γράψει και σε επιστολή προς τον... πιτσιρικά Τζιανλουίτζι σε ένα τρομερό κείμενο που είχε συντάξει για το Players' Tribune πίσω στο 2019, θα ήταν μια διαδρομή κατά την οποία δεν θα ήταν σωστός σε όλα του. Και φυσικά, θα έπρεπε να φανεί δυνατός και να βρει τρόπο ώστε να μην βυθιστεί όταν πλέον η κατάθλιψη πήγε να του κάνει παρέα...

Και τώρα, εν έτει 2021 κι αφού ο κύκλος του στην Γιουβέντους έκλεισε... οριστικά κι αμετάκλητα έπειτα από δύο σπουδαίες θητείες, έβαλε έναν τελευταίο στόχο. Στον καιρό που έχει καταλάβει ότι δεν του μένει και πολύς χρόνος στο ανώτατο ποδοσφαιρικό επίπεδο. Θέλει να είναι παρών στο Μουντιάλ του 2022 και θέλει να γράψει το φινάλε με την πρώτη αγάπη που καλώς ή κακώς, παραμένει αιώνια στο μυαλό... Και κάπως έτσι υπέγραψε το συμβόλαιο δύο ετών με τους «τζιαλομπλού».

Εκεί που γνώρισε «συμμάχους» και αργότερα αντίκρισε τις επόμενες γενιές

Ο Μπουφόν πίσω στο 1999, όντας ο πορτιέρε των «παρμέντσι», πανηγύρισε το Κύπελλο UEFA με μια υπερταλαντούχα ομάδα. Στον τελικό της διοργάνωσης εκείνης της χρονιάς, στο 3-0 απέναντι στην Μαρσέιγ με τα γκολ των Κρέσπο, Βανόλι και Κιέζα, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ασφαλώς και δεν είχε καν φανταστεί ότι θα έφτανε η στιγμή να συνυπάρχει στο γήπεδο με τους γιους των τότε συμπαικτών του!

Σ' εκείνο το ματς, λοιπόν, ο «Τζίτζι» αγωνίστηκε μαζί με τους Λιλιάν Τουράμ και Ενρίκο Κιέζα. Μια 20ετία πιο μετά και συγκεκριμένα το 2018, ο Μπουφόν είχε πλέον συμπαίκτη τον Φεντερίκο Κιέζα, διάδοχο του άλλοτε «συμμάχου» του στους «παρμέντσι»! Αυτό, στη Γιουβέντους. Στην εμπειρία που είχε από την Γαλλία και την Παρί Σεν Ζερμέν, ο θρυλικός τερματοφύλακας αντιμετώπισε στην Ligue1 τον Μάρκους Τουράμ, γιο του Λιλιάν!

Και τώρα, επιστρέφει εκείνος στην Πάρμα, σε ένα φινάλε καριέρας – στη θεωρία, γιατί ο τύπος είναι τρελός και στα 45 ίσως το τραβήξει κι άλλο – γεμάτο ρομαντισμό και ομορφιά, πέρα από τον επαγγελματισμό που «βραχυκυκλώνει» το σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Η Serie B και το Παγκόσμιο του Κατάρ

Η Πάρμα απέτυχε να παραμείνει στην Serie A και έτσι θα βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου τη νέα αγωνιστική περίοδο. Αυτό, δεν εμπόδισε τον Έντσο Μαρέσκα ν' αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε για την άκρη του πάγκου. Έχει, βέβαια, την πρόκληση της επανόδου της ομάδα. Φυσικά δεν αποτέλεσε καν σκέψη για τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν ώστε να μην πραγματοποιήσει τη μεγάλη επιστροφή.

Το βίντεο με το οποίο ο σύλλογος τον ανακοίνωσε, έδειξε την τρομερή σχέση κλαμπ – ποδοσφαιριστή και γιατί εκείνος, στη θέση που είχε αφήσει πριν από 20 χρόνια, ήξερε πως πάντα θα είχε χώρο. Πάντοτε θα τον περίμεναν τα γκολπόστ. Εκεί που είχε κρύψει όνειρα, στόχους και ένα κομμάτι της καρδιάς και της παρουσίας του στο ποδόσφαιρο.

Μέσα από αυτό το ... παραμυθένιο come-back, ο Μπουφόν έχει θέσει και τον μεγαλύτερο στόχο. Ίσως τον πιο δύσκολο, αλλά και συνάμα τον πιο αναζωογονητικό ως προς το κυνήγι που θα επιχειρήσει...

«Ας δούμε αρχικά πως θα φτάσω μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 κι έπειτα αν κάποιος πραγματικά πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω την εθνική ομάδα και αξίζω να βρεθώ εκεί, είμαι θετικός. Μου αρέσουν οι εκπλήξεις και θέλω να εκπλήξω τον ίδιο μου τον εαυτό.

Η ζωή θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι. Να ζούμε με εκπλήξεις και ενθουσιασμό μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο» ήταν τα λόγια του λίγο καιρό νωρίτερα. Και επειδή την ζωή πλέον την μετράει αλλιώς, θα τηρήσει κι αυτό που έγραψε στο δικό του post, για την μεταγραφή στην Πάρμα.

«Και τώρα συνεχίζουμε να διασκεδάζουμε...».

 

SERIE A Τελευταία Νέα