Serie A: Τα δύο ντέρμπι που κρίνουν την μάχη για τα τρία εισιτήρια του Champions League

Gazzetta team
Serie A: Τα δύο ντέρμπι που κρίνουν την μάχη για τα τρία εισιτήρια του Champions League

bet365

Δύο αγωνιστικές απομένουν για το τέλος στην Serie A και όλα είναι ρευστά για τα τρία εναπομείναντα εισιτήρια στο Champions League

Δύο αγωνιστικές έχουν απομείνει για το τέλος του φετινού πρωταθλήματος στην Serie A και τα πάντα είναι ρευστά όσον αφορά τα τρία εισιτήρια που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου.

Με την Ιντερ πρωταθλήτρια και μόνη σίγουρη αυτή τη στιγμή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, τα πάντα περιστρέφονται γύρω από πέντε ομάδες στο πρωτάθλημα, καθώς ακόμη και η Λάτσιο, που έχει ένα ματς λιγότερο, έχει ελπίδες να «κλέψει» την τελευταία αγωνιστική ένα εισιτήριο.

Η Ιντερ μπορεί να γίνει ο… ρυθμιστής

Ολα όπως φαίνεται θα κριθούν σε δύο συγκεκριμένες αναμετρήσεις. Και στην μία από αυτές, ρυθμιστής είναι η πρωταθλήτρια και αδιάφορη (;) Ιντερ. Οι Μιλανέζοι αντιμετωπίζουν αύριο την Γιουβέντους η οποία «καίγεται» για νίκη καθώς βρίσκεται εκτός τροχιάς Champions League. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχει σημαντικές πιθανότητες να βρεθεί στην 4αδα, αρκεί να γκελάρει ένας από τους τρεις προπορευόμενούς της (Αταλάντα, Μίλαν, Νάπολι).

Αν ωστόσο η Ιντερ πάρει θετικό αποτέλεσμα και μάλιστα νίκη, τότε τα πάντα θα έχουν κριθεί και η Γιουβέντους θα πρέπει να αγωνιστεί του χρόνου στο Europa League, αν φυσικά κερδίσει η Νάπολι την Φιορεντίνα και Αταλάντα και Μίλαν δεν χάσουν στα δικά τους παιχνίδια.

Αν τα αποτελέσματα διατηρήσουν την Γιουβέντους σε τροχιά Champions League, τότε το ενδιαφέρον στρέφεται στο μεγάλο ματς μεταξύ της Αταλάντα και της Μίλαν. Αμφότερες θέλουν να κερδίσουν το Σαββατοκύριακο Τζένοα και Κάλιαρι αντίστοιχα, ώστε να μην μπουν σε περιπέτειες. Αν το κάνουν τότε η ισοπαλία θα είναι ένα πολύ βολικό αποτέλεσμα και για τις δύο καθώς θα τις στείλει στο Champions League και η Γιουβέντους θα ελπίζει σε γκέλα της Νάπολι κόντρα στην Βερόνα εντός έδρας...

Αν γκελάρει η Αταλάντα ή (και) η Μίλαν αυτό το Σαββατοκύριακο και Νάπολι με Γιουβέντους κερδίσουν, τότε τα πράγματα περιπλέκονται καθώς αμφότερες θα πρέπει να παίξουν για τη νίκη την τελευταία αγωνιστική στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Να σημειωθεί πως ακόμη και η Λάτσιο έχει μαθηματικές ελπίδες καθώς έχει ένα ματς λιγότερο (αυτό με την Τορίνο εντός στις 18 Μαϊου) και αν κάνει το τρία στα τρία απλά θα περιμένει δύο από τις ομάδες που βρίσκονται από πάνω της στην βαθμολογία να έχουν απώλειες τουλάχιστον 4 βαθμών (6 αν πρόκειται για Μίλαν ή Αταλάντα).

Η βαθμολογία (σε 36 αγώνες)

2. Αταλάντα 75

3. Μίλαν 75

4. Νάπολι 73

5. Γιουβέντους 72

6. Λάτσιο 67 (35 ματς)

Τα ματς που απέμειναν

Αταλάντα: Τζένοα (εκτός), Μίλαν (εντός)

Μίλαν: Κάλιαρι (εντός), Αταλάντα (εκτός)

Νάπολι: Φιορεντίνα (εκτός), Βερόνα (εντός)

Γιουβέντους: Ιντερ (εντός), Μπολόνια (εκτός)

Λάτσιο: Ρόμα (εκτός), Τορίνο (εντός), Σασουόλο (εκτός)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

SERIE A Τελευταία Νέα