Ρόμα – Τζένοα 1-0: Νίκη τετράδας για τους «τζιαλορόσι»

Κώστας Τόπας
Ρόμα – Τζένοα 1-0: Νίκη τετράδας για τους «τζιαλορόσι»

bet365

Ένα εύκολο μεσημέρι Κυριακής (07/03) είχε η Ρόμα, καθώς κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 της Τζένοα και να «σκαρφαλώσει» ξανά στην Πέμπτη θέση της Serie A.

H Ρόμα στο πρώτο ημίχρονο είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα με την Πάρμα να αμύνεται μαζικά. Το γκολ για τους «τζιαλορόσι» δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης άνοιξαν το σκορ με τον Μαντσίνι. Μετά από κόρνερ ο Ιταλός αμυντικός σηκώθηκε πιο ψηλά απ’ όλους τους αντιπάλους του κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Αυτή ήταν και η τέταρτη φορά μάλιστα που ο Μαντσίνι σκοράρει με κεφαλιά. Κανένας άλλος παίκτης της Serie A δεν έχει σκοράρει με αυτόν τον τρόπο.

Με αυτό το σκορ οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν και στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρόμα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου από τη Τζένοα, με αποτέλεσμα να διατηρήσει το προβάδισμα και στο τέλος να φτάσει στην κατάκτηση μίας ακόμη νίκης.

Ετσι, οι «τζιαλορόσι» σκαρφάλωσαν ξανά στην 4η θέση με 50 βαθμούς και βρίσκονται στο -3 από την δεύτερη Ρόμα και στο -9 από την πρωτοπόρο Ίντερ. Από την άλλη η κατρακύλα για την Τζένοα δεν έχει σταματημό, καθώς έφτασε τα πέντε παιχνίδια χωρίς νίκη, ούσα στην 13η θέση της Serie A.

Ρόμα: Λόπες, Μαντσίνι, Κριστάντε, Σμόλινγκ, Κάρσντροπ, Πελεγκρίνι, Ντιαρά (60’ Βιλάρ), Πέρες (86' Σπινατσόλα), Πέδρο (75’ Πέρεθ), Ελ Σαραουί (60’ Μικταριάν), Μαγιοράλ (86' Φάτσιο)

Τζένοα: Μαρτσέτι, Ματσιέλο, Ραντοβάνοβιτς, Κρισίτο, Τζιτζλιόνε (46’ Κασάτα), Στρούτμαν (77’ Σκαμάκα), Μπάντελ, Ζάιτς, Ζαπακόστα, Πιάτσα (46’ Σομουρόντοφ), Ντέστρο

 

SERIE A Τελευταία Νέα