Μπουφόν: «Θα έχω αποσυρθεί μέχρι το 2023...»

Κώστας Ζάλιαρης
Μπουφόν: «Θα έχω αποσυρθεί μέχρι το 2023...»

bet365

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν έχει βάλει όριο στο μέλλον της ποδοσφαιρικής του καριέρας και ανέφερε πως εντός των επόμενων δύο ετών, από το φετινό καλοκαίρι μέχρι και αυτό του 2023, θα πάρει την απόφαση για την απόσυρσή του.

Έχοντας πατήσει τα 43 του χρόνια κι έχοντας αντιληφθεί πως όλα κάποια στιγμή τελειώνουν παρά το γεγονός πως μπορεί ακόμα και προσφέρει σε υψηλό επίπεδο στην αγαπημένη του Γιουβέντους, ο «Τζίτζι» Μπουφόν αντιλαμβάνεται πως ο οργανισμός του κάποια στιγμή θα σταματήσει ν' ανταποκρίνεται.

Και για να προλάβει μια ενδεχόμενη... απότομη κατηφόρα, ο Μπουφόν θέλει να τερματίσει την καριέρα του σε καλό επίπεδο. «Στο μυαλό μου το μάξιμουμ που μπορεί να συνεχίσω είναι μέχρι και το καλοκαίρι του 2023. Όμως αυτό είναι το απόλυτο μάξιμουμ. Μπορεί και σε λίγους μήνες από τώρα, το φετινό καλοκαίρι, να σταματήσω» είπε.

Μιλώντας στον Guardian, σχολίασε ότι: «Λένε ότι στην ηλικία μου η κατηφόρα έρχεται και είναι απότομη, όμως δεν συμφωνώ με αυτό. Αισθάνομαι ότι δεν θα είναι κάτι τελείως απότομο αυτό. Πιστεύω στην μοίρα και το πεπρωμένο και όταν προέκυψε η επιστροφή στην Γιουβέντους σκέφτηκα ότι για κάποιον λόγο μου συνέβη αυτό. Ίσως έπρεπε να γράψω μια τελευταία όμορφη ιστορία με την ομάδα».

Σε ένα βαθύτερο νόημα της κουβέντας για τον εαυτό του, την πορεία του και την ζωή γενικότερα, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν παρέδωσε απλόχερα μάθημα προς όλους:

«Θυμάμαι πως ήμουν και ξέρω ακριβώς πως είμαι τώρα. Χρειάζεται να έχει ο καθένας τις δικές του εμπειρίες, να μαθαίνει πράγματα, να καταστρέφει πράγματα. Αν κάποιος δεν πάθει και δεν πληρώσει ποτέ το τίμημα, δεν θα μάθει ποτέ, δεν θα καταλάβει. Θεωρώ πολύ σημαντικό να κάνεις λάθη στη ζωή. Και πολύ πιο σημαντικό να έρχεσαι αντιμέτωπος με τις συνέπειες. Να πληρώνεις το τίμημα. Αλλιώς θα το χρωστάς και θα έρθει μπροστά σου πολύ αργότερα. Το να ντροπιαστείς είναι ένδειξη ότι θα ωριμάσεις. Σε κάνει να αισθάνεσαι άσχημα, όμως θα το αναλογιστείς για τη συνέχεια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.