Κόντε: «Μου είχαν πει να μην αναλάβω την Ίντερ»

Κόντε: «Μου είχαν πει να μην αναλάβω την Ίντερ»

Κώστας Τόπας
Κόντε: «Μου είχαν πει να μην αναλάβω την Ίντερ»

bet365

Ο Αντόνιο Κόντε σε συνέντευξή του αποκάλυψε πως παλαιότερα τον είχαν συμβουλέψει να μην αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ, αλλά τελικά έκανε του κεφαλιού του καθώς όπως τόνισε του αρέσουν οι προκλήσεις.

Η Ίντερ οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος και σήμερα στις 16:00 κόντρα στη Τζένοα, θα έχει την ευκαιρία ξεφύγει στο +7 από την δεύτερη Μίλαν, έστω και με ματς περισσότερο.

Ο Αντόνιο Κόντε έχει βάλει την υπογραφή του στην πορεία των «νερατζούρι» και φαίνεται πως είναι έτοιμος να φτάσει στην κατάκτηση του φετινού τίτλου. Μπορεί να το παραδέχεται δημοσίως αλλά γνωρίζει και ο ίδιος πως η ομάδα αποτελεί το μεγάλο φαβορί.

Σε συνέντευξή του στην «Corriere della Sera», ο Κόντε αναφέρθηκε στην πορεία της Ίντερ, τους στόχους που έχει με αυτήν αλλά και για το ενδεχόμενο να κάτσει στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας.

«Ο παίκτης Κόντε κατέκτησε τα πάντα, ο προπονητής Κόντε άρχισε το μηδέν. Οποιος έχει παίξει σε μεγάλες ομάδες πιστεύει ότι μπορεί να γίνει προπονητής, αλλά είναι τελείως διαφορετικό. Είχα μια πορεία που με βοήθησε να έρθω στον πλανήτη Ιντερ πολύ πιο προετοιμασμένος. Η εμπειρία μου στη Γιούβε ήταν σημαντική, αλλά ήρθα με τις αποσκευές έτοιμες από πριν. Με είχαν συμβουλέψει να μην αναλάβω την Ιντερ. Μου αρέσουν οι προκλήσεις όμως και η Ιντερ είναι η δυσκολότερη της καριέρας μου.

Είναι δύσκολο να αλλάξεις τον τρόπο σκέψης. Αν για 10 χρόνια δεν νικάς, υποσυνείδητα συνηθίζεις αυτή την κατάσταση. Ψάχνεις άλλοθι ή κατηγορείς κάποιον άλλο, δεν βλέπεις τα δικά σου μειονεκτήματα. Είναι πολύ σημαντικό, σε μια τέτοια κατάσταση, να δουλέψεις σε όλους τους τομείς. Οχι μόνο με τους παίκτες. Ετσι αυξάνεις την πίεση και σπας αρχ.. Αυτή είναι η διαφορά ανάμεσα στη νοοτροπία του νικητή και αυτού που δεν νικάει. Προπονητές καλοί υπάρχουν πολλοί. Ο Σπαλέτι, για παράδειγμα. Είναι πολύ καλός, δημιουργεί ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα είναι να καταφέρεις να σπάσεις κάποιες ισορροπές για να οδηγήσεις τη βάρκα εκεί που σου ζήτησαν να την πας. Αν και κάποιος μπορεί να μετανιώσει που σε έχει επιλέξει», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ για την εθνική Ιταλίας άφησε τα πάντα ανοιχτά.

«Οχι, δεν έχει κλείσει το κεφάλαιο για μένα. Και μόνο που σκέφτομαι την εθνική ομάδα ανατριχιάζω. Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για την Ιταλία».

 

SERIE A Τελευταία Νέα