Γιουβέντους – Αταλάντα 2-2: Τα πέναλτι του Κριστιάνο της δίνουν τον τίτλο! (vid)

Gazzetta team
Γιουβέντους – Αταλάντα 2-2: Τα πέναλτι του Κριστιάνο της δίνουν τον τίτλο! (vid)

bet365

Με δύο πέναλτι – γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο, το δεύτερο στο 90', η Γιουβέντους έμεινε όρθια στο Τορίνο κόντρα στην εκπληκτική Αταλάντα (2-2) και, έξι αγωνιστικές πριν από το τέλος της Serie A, απέχει οκτώ βαθμούς από την δεύτερη Λάτσιο και εννέα από την τρίτη ομάδα του Μπέργκαμο.

Η τρίτη διαδοχική ήττα της δεύτερης Λάτσιο ήταν ένα δώρο που δεν μπορούσε να αφήσει ανεκμετάλλευτο η Γιουβέντους. Και, παρ' ότι δεν το εκμεταλλεύτηκε πλήρως, η πρωτοπόρος της Serie A έμεινε όρθια στο Τορίνο κόντρα στην απίθανη Αταλάντα (2-2) και, έξι αγωνιστικές πριν από το φινάλε, αγκαλιάζει το ένατο σερί Σκουντέτο, αφού είναι στο +8 από τους Λατσιάλι και στο +9 από την ομάδα – υπόδειγμα του Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Το πρώτο ημίχρονο άνηκε 100% στους Μπεργκαμάσκι. Η Γιούβε μπήκε δυνατά και έδειχνε ικανή να επιβάλει τον ρυθμό της, αλλά ήταν... οφθαλμαπάτη. Η Αταλάντα πήρε γρήγορα την μπάλα, πάτησε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προηγήθηκε πολύ γρήγορα (17').

Ο αρχηγός Πάπου Γκόμες συνδυάστηκε ιδανικά με τον Ντουβάν Ζαπάτα και ο Κολομβιανός επιθετικός νίκησε τον Βόιτσεχ Στσέσνι. Έφτασε έτσι τα 15 γκολ στην φετινή Serie A και, μαζί με τους Γιόζιπ Ίλιτσιτς (15) και Λουίς Μουριέλ (17), έγιναν η πρώτη τριάδα παικτών της ίδιας ομάδας που σημειώνουν 15+ γκολ σε μια σεζόν, μετά από... 68 χρόνια! Την σεζόν 1951-52 το είχε πετύχει, κατά σύμπτωση, η... Γιουβέντους, με τους Τζον Χάνσεν (30), Τζαμπιέρο Μπονιπέρτι (19) και Έρμες Μουτσινέλι (17).

Η Γηραιά Κυρία, με μοναδικό δραστήριο τον Πάουλο Ντιμπάλα, προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά έκανε μια... τρύπα στο νερό. Η Αταλάντα κλείνονταν εξαιρετικά στην άμυνά της, απόκοψε τον Κριστιάνο Ρονάλντο από το να μπει στο παιχνίδι και ήλεγχε απόλυτα τον ρυθμό, σε ένα πρώτο ημίχρονο όπου το 0-2 ήταν πιο κοντά από το 1-1.

Αυτό ήρθε εντέλει νωρίς στο δεύτερο μέρος (55'), κόντρα στην ροή του αγώνα, όταν σε σέντρα του Πάουλο Ντιμπάλα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μάρτιν ντε Ρουν και ο Κριστιάνο Ρονάλντο μετέτρεψε σε γκολ το καθαρό πέναλτι, σκοράροντας για έκτο διαδοχικό ματς και φτάνοντας τα 19 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια μέσα στο 2020.

Η ισοφάριση του «CR7» και η είσοδος των Άλεξ Σάντρο – Ντάγκλας Κόστα θα έπρεπε να βελτιώσουν την εικόνα της Γιούβε, αλλά η Αταλάντα ήταν αυτή που πλησίαζε πιο πειστικά την αντίπαλη εστία.

Και, στο 81', ο Ρούσλαν Μαλινόφσκι με «ξερό» σουτ ενώ έμπαινε μέσα στην περιοχή, νίκησε τον Στσέσνι και έβαλε πάλι μπροστά την πιο ευχάριστη ομάδα να βλέπεις την φετινή σεζόν στην Ευρώπη.

Η νίκη που θα έφερνε την Αταλάντα στην δεύτερη θέση και στο -6 από την Γιούβε, όμως, δεν ήρθε ποτέ. Στο 90', η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Λουίς Μουριέλ ύστερα από προσπάθεια του Γονσάλο Ιγουαΐν.

Ο Κριστιάνο, αλάνθαστος από την άσπρη βούλα, νίκησε εκ νέου τον Ντάβιντε Γκολίνι και έφερε την Γιουβέντους μια ανάσα από το ένατο διαδοχικό πρωτάθλημα...

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Στσέσνι – Κουαδράδο, Μπονούτσι (82' Ρουγκάνι), Ντε Λιχτ, Ντανίλο (56' Άλεξ Σάντρο) – Μπετανκούρ, Ματουιντί (82' Ράμσεϊ), Ραμπιό – Μπερναρντέσκι (56' Ντάγκλας Κόστα), Ντιμπάλα (69' Ιγουαΐν), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Γκολίνι – Τζιμσίτι, Τολόι, Παλομίνο (75' Καλντάρα) - Χάτεμπερ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ (75' Ταμέζε), Καστάιν – Ίλιτσιτς (58' Πάσαλιτς), Ζαπάτα (67' Μουριέλ), Γκόμες (68' Μαλινόφσκι).

 

SERIE A Τελευταία Νέα