Το δίλημμα της Φιορεντίνα που καθορίζει το Scudetto! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Το δίλημμα της Φιορεντίνα που καθορίζει το Scudetto! (pics)

bet365

Η Φιορεντίνα αντιμετωπίζει τη Νάπολι και στην Φλωρεντία υπάρχει το δίλημμα για το αν θα πρέπει να χτυπήσει το ματς ώστε το πρωτάθλημα να μην πάει στην Γιουβέντους.

Η Νάπολι με τη νίκη της μέσα στο Τορίνο μείωσε την διαφορά από την Γιουβέντους στον βαθμό και πλέον με τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος κάθε γκέλα δεν συγχωρείται. Οι «μπιανκονέρι» έχουν να αγωνιστούν εκτός έδρας με Ίντερ και Ρόμα, την ώρα που οι «παρτενοπέι» δίνουν τον πιο δύσκολο αγώνα τους στην Φλωρεντία κόντρα στην Φιορεντίνα.

Από την Δευτέρα στην Φλωρεντία υπάρχει το δίλημμα για το πως θα εμφανιστούν οι «βιόλα» την Κυριακή και το αν θα πρέπει η ομάδα του Στέφανο Πιόλι να «χτυπήσει» το ματς ή να εμφανιστεί πιο χαλαρή ώστε να συμβάλει στην πτώση της μεγάλου της εχθρού, Γιουβέντους, από την κορυφή, ενώ και ο πατέρας του Μαουρίσιο Σάρι, παρότι οπαδός της Φιορεντίνα τόνισε πως θα στηρίξει τον γιο του.

Θα έλεγε κανείς πως το θέμα είναι απλό και δεν θα υπήρχε δίλημμα, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι για την Φιορεντίνα. Αρχικά, η ομάδα του Πιόλι έχει ακόμα ελπίδες για την έξοδο στην Ευρώπη μέσω κατάληψης της 7ης θέσης. Αυτή την στιγμή η Φιορεντίνα είναι τέσσερις βαθμούς πίσω από την 6η Αταλάντα κι ελπίζει σε δύο γκέλες των «μπεργκαμάσκι» και δικές της νίκες για να την ξεπεράσει.

Δεύτερον, ναι μεν η Γιουβέντους είναι η αιώνια εχθρός για όλη την πόλη, αλλά πολλοί έχουν ξεχάσει πως οι σχέσεις των οπαδών της Φιορεντίνα με αυτούς της Νάπολι είναι πλέον κακές, λόγω του τελικού του Coppa Italia το 2014 στο «Ολίμπικο», με τους «βιόλα» να μην ξεχνάνε τις εικόνες από τους Ναπολιτάνους tifosi οι οποίοι με την συμπεριφορά τους πριν και κατά την διάρκεια του τελικού παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τον αγώνα, με αποτέλεσμα όπως θεωρούν στην Φλωρεντία ο αγώνας να μην παιχθεί επί ίσοις όροις.

Για τον λόγο αυτό όλες αυτές τις ημέρες έγινε μια προσπάθεια ο κόσμος της Φιορεντίνα να αγοράσει εισιτήριο αφού σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθούν στα χέρια των Ναπολιτάνων, αν και από το πρωί της Πέμπτης περίπου 14.000 εισιτήρια έχουν τεθεί ηλεκτρονικά προς πώληση (εκτός Καμπανίας της περιοχής δλδ που βρίσκεται η Νάπολι) κάτι που σημαίνει ότι μπορεί όποιος επιθυμεί να προμηθευτεί ένα εισιτήριο και να βρεθεί στο «Αρτέμιο Φράνκι».

Ήδη οι φήμες κάνουν λόγο ότι μπορεί να βρεθούν στις εξέδρες ακόμα και 10.000 Ναπολιτάνοι οι οποίοι όμως θα βρίσκονται μαζί με τους οπαδούς των γηπεδούχων με τον όποιο πιθανό κίνδυνο για επεισόδια. Για τον λόγο αυτό την Πέμπτη (26/4) θα υπάρξει και σύσκεψη της Αστυνομίας σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν επεισόδια.

Καταλαβαίνει κανείς πως το ματς της Κυριακής είναι όλα τα λεφτά για την μάχη του Scudetto, ειδικά αν η Γιουβέντους το Σάββατο έχει γκελάρει στο Μιλάνο κόντρα στην Ίντερ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα