Η Ιταλία... άδειασε και κινδυνεύει με αποκλεισμό σοκ!

Η Ιταλία... άδειασε και κινδυνεύει με αποκλεισμό σοκ!

Η Ιταλία... άδειασε και κινδυνεύει με αποκλεισμό σοκ!

bet365

Ιταλία στα πρόθυρα ενός σοκ! Τα μπαράζ αποτελούν σανίδα σωτηρίας για την πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως με τέτοια εικόνα ένα ναυάγιο μοιάζει πιθανό!

Ναι, η πρωταθλήτρια Ευρώπης κινδυνεύει να μείνει εκτός Μουντιάλ δεύτερη διαδοχική φορά. Τα σημάδια ήταν ορατά, αλλά οι Ατζούρι ήταν… μεθυσμένοι από το νέκταρ της επιτυχίας του Εuro και δεν είδαν τις παγίδες. Επεσαν μέσα, όμως έχουν ακόμα μια ευκαιρία να σηκωθούν. Το 2018 δεν τα κατάφεραν, όμως τον Μάρτιο θα παίξουν ως πρωταθλητές. Το χει η μοίρα τους, όταν δεν υπάρχει κριτική να παραμένουν χαλαροί και στο τέλος να πέφτουν στο γκρεμό.

Το 1982 οι Ιταλοί ήταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κι αποκλείστηκαν από τα τελικά του Euro του 1984. Το 2010 πήγαν ως κάτοχοι του μουντιάλ στη Νότια Αφρική και δεν έκαναν νίκη. Τι συνέβη τώρα; Αναλυτές επιμένουν πως η κρίση στο ιταλικό ποδόσφαιρο είναι υπαρκτή, όμως οι Ατζούρι κατάφεραν με φινέτσα και στυλ να τη διαχειριστούν ιδανικά πριν λίγους μήνες και να την «κουκουλώσουν».

Τώρα, το πρόβλημα αποκαλύφθηκε και οι Ιταλοί προσπαθούν να κατανοήσουν τι πήγε τόσο στραβά. Η παρουσία της ομάδας στο Εuro δεν είχε καμία σχέση με αυτά που αντικρίσαμε στα προκριματικά. Το καλοκαίρι η ομάδα του Μαντσίνι έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, ελεύθερο, απολάμβανε κάθε παιχνίδι. Από το καλοκαίρι κι έπειτα η διάθεση χάθηκε, η ομάδα φαίνεται ανίκανη να αντιδράσει αν κάτι στραβώσει. Ο Αρίγκο Σάκι είπε ότι η κατάκτηση του Euro κατά κάποιο τρόπο τους άδειασε. Ισως να χει και δίκιο…

Ισως το στέμμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης να έφερε πίεση, να άγχωσε τους Ιταλούς. Ο τίτλος βάρυνε τους ώμους τους κι αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στα προκριματικά όταν η μπάλα έκαιγε. Κι όταν ο αντίπαλος αντιμετωπίζει μια πρωταθλήτρια Ευρώπης, τότε βγάζει αίμα για να την κερδίσει. Κι αυτό συνέβη αμέσως μετά το έπος του καλοκαιριού.

Η Ιταλία «πονάει» στην επίθεση, τα σημάδια αδυναμίας ήταν ορατά και στο Εuro. Nαι, οι Ατζούρι δεν έχουν το μεγάλο φορ και η γραμμή κρούσης είναι η η χειρότερη της ομάδας. Ο Ιμόμπιλε ήταν τραυματίας στο κρισιμότερο ραντεβού, ο Μπελότι είναι ντεφορμέ, ο Ρασπαντόρι δεν είναι για τα… κυβικά της Ιταλίας και τα γκολ έρχονται με το σταγονόμετρο από τους Κιέζα, Ινσίνιε ή τους χαφ. Η εθνική παρουσιάζεται χωρίς φορ και γι αυτό δεν ευθύνεται ο Μαντσίνι.

Παίκτες που έκαναν απίθανο Euro όπως ο Ζορζίνιο βρίσκονται σε κακή κατάσταση, είναι ντεφορμέ κι επηρεάζουν τη λειτουργία της ομάδας. Ο μέσος της Τσέλσι έχασε δυο πέναλτι κόντρα στην Ελβετία (και στα δυο ματς) κι εκεί αποτυπώθηκε ο εκτροχιασμός του μετά τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τους τραυματισμούς! Κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, η Ιταλία είχε έντεκα (!) απουσίες και οι λύσεις για τον Μαντσίνι ήταν περιορισμένες. Οι Ατζούρι πληγώθηκαν και στο Euro, έχασαν τον Σπινατσόλα, όμως το καλοκαίρι είχαν ενθουσιασμό, πάθος, δύναμη και κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης. Τώρα;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...