Αργεντινή - Βραζιλία: Η CONMEBOL «τελείωσε» διαιτητή και VAR για την αγκωνιά του Οταμέντι (vid)

Newsroom
Αργεντινή - Βραζιλία: Η CONMEBOL «τελείωσε» διαιτητή και VAR για την αγκωνιά του Οταμέντι (vid)

bet365

Η απόφαση του Αντρές Κούνια να μην αποβάλλει τον Οταμέντι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Αργεντινή - Βραζιλία προκάλεσε σωρεία διαμαρτυριών, με την CONMEBOL να παίρνει τελικά την κατάσταση στα χέρια της και να τιμωρεί τον Ουρουγουανό ρέφερι.

Με αποβολή επ΄αόριστον από όλες τις διοργανώσεις της CONMEBOL τιμωρήθηκε ο διαιτητής, Αντρές Κούνια, ο οποίος κλήθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης (17/11) να διευθύνει την πολύκροτη αναμέτρηση Αργεντινή - Βραζιλία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Μια στιγμή όμως αρκούσε για να φέρει τα πάνω κάτω στο ιστορικό ντέρμπι, όταν ο Οταμέντι έριξε γερή αγκωνιά στον Ραφίνια σε μια διεκδίκηση της μπάλας, με τον άσο της Λιντς να σωριάζεται ακολούθως στο έδαφος με εμφανή σημάδια αιμορραγίας στα χείλη.

Παρότι η φάση ελέγχθηκε στο VAR, ο αμυντικός της Αργεντινής δεν τιμωρήθηκε για την ενέργειά του και γλίτωσε την αποβολή, απόφαση που φυσικά έκανε έξαλλους τους ανθρώπους της Βραζιλίας.

Λίγες ώρες αργότερα πάντως η «Σελεσάο» μπορεί να νιώθει μερικώς δικαιωμένη, αφού η CONMEBOL έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσης πως προχώρησε σε αποβολή αορίστου χρόνου τόσο του ρέφερι, όσο και του βοηθού που βρισκόταν στο VAR, από όλες τις διοργανώσεις της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κούνια βρίσκεται πλέον και στο στόχαστρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας, η οποία από την πλευρά της ενημέρωσε πως θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απαγορεύσει στον Ουρουγουανό να διαιτητεύσει ξανά σε αγώνα της εθνικής ομάδας.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα