Αργεντινή - Βραζιλία 0-0: Ντέρμπι «Χ»ωρίς ουσία, ένα βαθμό μακριά από το Κατάρ η Αλμπισελέστε (vid)

Βασίλης Μπαλατσός
Αργεντινή - Βραζιλία 0-0: Ντέρμπι «Χ»ωρίς ουσία, ένα βαθμό μακριά από το Κατάρ η Αλμπισελέστε (vid)

bet365

Σε ένα ντέρμπι με ένταση στο πρώτο μέρος και λίγες ευκαιρίες για γκολ, η Αργεντινή και η Βραζιλία έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία. Έναν βαθμό χρειάζεται η Αλμπισελέστε για να «σφραγίσει» το εισιτήριο της στο Κατάρ.

Δυόμιση μήνες μετά το ντέρμπι στο Ρίο που διακόπηκε μετά από έξι λεπτά παιχνιδιού η Αργεντινή και η Βραζιλία συναντήθηκαν ξανά. Αυτή τη φορά το παιχνίδι ξεκίνησε και κύλησε ομαλά, όμως κόλλησε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0). Η Βραζιλία έχει ήδη προκριθεί στο Κατάρ, ενώ πλέον οι κάτοχοι του Copa America χρειάζονται έναν βαθμό σε πέντε παιχνίδια.

Στο πρώτο ημίχρονο η Βραζιλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. H πρώτη καλή φάση του αγώνα έγινε στο 17'. Ο Πακέτα με εξαιρετική κάθετη πάσα έβγαλε τον Βινίσιους τετ α τετ με τον Μαρτίνες, ο εξτρέμ της Ρεάλ Μαδρίτης «έσκαψε» τη μπάλα, όμως την έστειλε άουτ. Η «Σελεσάο» έκανε αισθητή την παρουσία της με σουτ από μακρινή απόσταση στο 19' με τον Κούνια και στο 26' με τον Ραφίνια, όμως και στις δυο περιπτώσεις η μπάλα κατέληξε άουτ. Η γηπεδούχος Αργεντινή έκανε την πρώτη της φάση στο 30', όταν μετά από γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Παρέδες ο Λαουτάρο Μαρτίνες υποδέχθηκε τη μπάλα στην περιοχή, σούταρε, όμως η μπάλα κόντραρε στον Μαρκίνιος και κατέληξε κόρνερ.

Το ντέρμπι πήρε «φωτιά» στο 33'. Ο Ραφίνια με φανταστική ατομική ενέργεια από τα δεξιά... εξέθεσε τον Παρέδες, πάτησε περιοχή, ο Οταμέντι έκλεψε τη μπάλα, πήγε να την βγάλει από την άμυνα του, ο εξτρέμ της Λιντς τον πίεσε και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός της Αλμπισελέστε τον χτύπησε στο πρόσωπο με τον αγκώνα του χωρίς να τον βλέπει και τα πνεύματα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων οξύνθηκαν. Ο Βραζιλιάνος ακραίος επιθετικός μάτωσε από το χτύπημα του αμυντικού της Μπενφίκα και μάλιστα έβγαζε αίμα μέχρι και την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR όμως ο Οταμέντι δεν είδε την κόκκινη κάρτα.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου έγινε στο 40', με τον Ντε Πολ να πιάνει ένα καλό σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, όμως ο Άλισον έπεσε στην αριστερή του γωνία και κράτησε το μηδέν. Μέχρι την ανάπαυλα υπήρξε ακόμα μια στιγμή έντασης για τις δυο ομάδες, μετά από μια αψιμαχία του Πακέτα με τον Παρέδες. Τη φάση «έσβησε» εγκαίρως ο διαιτητής, ο οποίος τιμώρησε τους δυο «πρωταγωνιστές» της έντασης με τις πρώτες κίτρινες κάρτες του παιχνιδιού.

Η Αργεντινή ήθελε το γκολ για να «κλειδώσει» την πρόκριση, όμως η Βραζιλία είχε δυο μεγάλες ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ. Στο 60' ο Φρεντ έπιασε ένα σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 71' ο Βινίσιους βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, είχε χώρο για να εκτελέσει, όμως ο Μαρτίνες μπλόκαρε τo σουτ του.

Στο δεύτερο μέρος η Αργεντινή κατάφερε να απειλήσει στο 90'. Ο Λιονέλ Μέσι έκανε την... εμφάνιση του στο παιχνίδι, έπιασε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Άλισον του είπε «όχι» και σφράγισε το τελικό Αργεντινή - Βραζιλία 0-0.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα