Προκριματικά Μουντιάλ: Οι πέντε... σάκοι του μποξ που δέχθηκαν 183 γκολ

Newsroom
Προκριματικά Μουντιάλ: Οι πέντε... σάκοι του μποξ που δέχθηκαν 183 γκολ

bet365

Χάος σε άμυνα και επίθεση, διασυρμοί ο ένας πίσω από τον άλλον. Πέντε ομάδες βαρέθηκαν να μαζεύουν τη μπάλα από τα δίχτυα τους στα προκριματικά του Μουντιάλ και το συνολικό παθητικό τους χαρίζει επάξια τον τίτλο των... σάκων του μποξ.

Για ορισμένες ομάδες, μόνο και μόνο η συμμετοχή τους σε προκριματική φάση αποτελεί επιτυχία. Εξάλλου το δυναμικό τους σε σύγκριση με το βεληνεκές των αντιπάλων είναι πολύ χαμηλότερο για να ονειρεύονται νίκες, πόσο μάλλον πρόκριση σε μια μεγάλη διοργάνωση και απλώς έχουν μάθει να αρκούνται στο... καλύτερο δυνατό.

Με άλλα λόγια έχουν συνηθίσει να συνιστούν το σάκο του μποξ του κάθε ομίλου, με τους αντιπάλους διαχρονικά να μετρούν γκολ, νίκες και ρεκόρ στην πλάτη τους. Φυσικά τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, με πέντε ομάδες να παρουσιάζονται (τουλάχιστον) μια ταχύτητα κάτω από τις υπόλοιπες και το αθροιστικό παθητικό τους να ξεπερνά τα 180 γκολ!

Σαν Μαρίνο (46 γκολ)

Η ισοπεδωτική ήττα με 10-0 από την Αγγλία την τελευταία αγωνιστική είναι ενδεικτικό της γενικότερης κατάστασης που βίωνε στα προκριματικά. Το Σαν Μαρίνο, αυτό το μικρό κρατίδιο περικυκλωμένο από την Ιταλία, δεν ήταν σε καμία περίπτωση ικανό να τα βάλει με τους υπόλοιπους του 9ου ομίλου, γεγονός που αποδείχθηκε περίτρανα και μέσα στο χορτάρι. Απολύτως κανένας βαθμός, μόλις ένα γκολ ενεργητικό και... 46 παθητικό ήταν ο συνολικός του απολογισμός.

Γιβραλτάρ (43 γκολ)

Τα πράγματα στον 7ο όμιλο είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή. Το Γιβραλτάρ δεν ήταν ισάξιο μέγεθος με τις υπόλοιπες πέντε ομάδες και παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε στην επίθεση (4 γκολ), τελικά η άμυνα το πρόδωσε ηχηρά. Μετά το πέρας των 10 αγωνιστικών και την τελική κατάταξη της βαθμολογίας, το Γιβραλτάρ βρέθηκε στην τελευταία θέση δίχως βαθμό και με 43 γκολ παθητικό...

Λιχτενστάιν (34 γκολ)

Η ισοπαλία με την Αρμενία στην 6η αγωνιστική του 10ου ομίλου ήταν αρκετή για να χαρίσει τον πρώτο και μοναδικό βαθμό στο Λιχτενστάιν, ο οποίος ωστόσο δεν ήταν αρκετός για να κρατήσει τους Βορειοευρωπαίους μακριά από τον πάτο της βαθμολογίας. Πως θα μπορούσε άλλωστε όταν η διαφορά τερμάτων βρισκόταν στο -32, με μόλις 2 γκολ ενεργητικό και 34 παθητικό.

Μολδαβία (30 γκολ)

Σε παρόμοιο βίο και η Μολδαβία, η οποία παρά το γεγονός πως τερμάτισε με τη σειρά της στην τελευταία θέση του ομίλου της (6ος), τελικά δεν ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της με... άδεια χέρια. Κι αυτό γιατί η ισοπαλία 1-1 με τα Νησιά Φερόε της χάρισε τον μοναδικό της βαθμό στις δέκα αγωνιστικές, τον οποίο μπορεί να φέρει πλέον ως παράσημο. Από την άλλη η διαφορά τερμάτων βρισκόταν στα -25 γκολ, αφού οι Μολδαβοί σκόραραν μόλις πέντε φορές και δέχτηκαν 30...

Μάλτα (30 γκολ)

Η αλήθεια είναι πως η Μάλτα τα πήγε καλύτερα από τους υπολοίπους. Με συγκομιδή πέντε βαθμών στον 8ο όμιλο (μια νίκη, δυο ισοπαλίες) αυτό το Μεσογειακό νησί, νότια της Ιταλίας, κατάφερε για τα δεδομένα του να πάρει θετικό πρόσημο βαθμολογικά, όμως τα γκολ που δέχθηκε νομοτελειακά το κατατάσσουν μαζί με τους παραπάνω τέσσερις σάκους του μποξ. Εξάλλου τα 30 γκολ που δέχθηκε μέσα σε 10 ματς δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικός αριθμός...

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα