Σάντος: Οι Πορτογάλοι τον θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την ήττα από την Σερβία

Κώστας Τόπας
Σάντος: Οι Πορτογάλοι τον θεωρούν κύριο υπεύθυνο για την ήττα από την Σερβία

bet365

Οι Πορτογάλοι θεωρούν ως κύριο υπαίτιο τον Φερνάντο Σάντος για την ήττα από την Σερβία αλλά και για το γεγονός ότι η ομάδα θα χρειαστεί να δώσει αγώνα μπαράζ για να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Η Σερβία ήθελε αποκλειστικά το τρίποντο στη Λισαβόνα, προκειμένου να περάσει στην κορυφή της βαθμολογίας του ομίλου κι συνάμα να πάρει απευθείας τη πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ.

Εκεί που όλα έδειχναν ότι η Πορτογαλία, με τον βαθμό της ισοπαλίας θα έπαιρνε το πολυπόθητο εισιτήριο, ήρθε ο Μίτροβιτς στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα για να χαρίσει στην Σερβία την «χρυσή» πρόκριση.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την ευθύνη και παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η ομάδα του θα πάει στο Κατάρ. Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας δέχθηκε μάλιστα και κριτική από τα πορτογαλικά Μέσα, για την αντικατάσταση του Μπερνάντο Σίλβα στο δεύτερο ημίχρονο, ίσως του καλύτερου παίκτη της ομάδας μέχρι εκείνο το σημείο.

Πάντως, οι Πορτογάλοι οπαδοί από την πλευρά τους, θεωρούν ως κύριο υπαίτιο τον 67χρονο ομοσπονδιακό προπονητή κι αυτό φρόντισαν να το αποτυπώσουν στην ψηφοφορία που διοργάνωσε η «Record». Συγκεκριμένα, ο Φερνάντο Σάντος συγκέντρωσε το 91,1% των ψήφων, οι παίκτες μόλις το 7,1% ενώ η διαιτησία και η επιλογή "άλλο" συγκέντρωσαν από 1,1% και 0,7%, αντίστοιχα.

santo

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα