Σουηδία: Το τρομερό αήττητο και το δίδυμο - «φωτιά» στην επίθεση (vids)

Σουηδία: Το τρομερό αήττητο και το δίδυμο - «φωτιά» στην επίθεση (vids)

bet365

Στο «κάστρο» της Στοκχόλμης η Ελλάδα ψάχνει την υπέρβαση, όμως οι Σουηδοί παίζουν τον δικό τους «τελικό». Τα συν και τα πλην μιας ομάδας που δε... χάνει εντός.

Ποιος δεν εντυπωσιάστηκε από την εικόνα της στο εντός έδρας ματς με την Ισπανία. Νίκη 2-1 για τη Σουηδία στην Στοκχόλμη και απόδειξη πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Οι Σκανδιναβοί μπήκαν ορεξάτοι στον όμιλο, με τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, μα περισσότερο έδειξαν πως μπορούν να σταθούν απέναντι στους Ίβηρες και να διεκδικήσουν την απευθείας πρόκριση για το Μουντιάλ. Ωστόσο, στο ΟΑΚΑ με την Εθνική μας ομάδα έβγαλαν… αδυναμίες, με προβλήματα στον άξονα, αργές επιστροφές και προβλήματα στην κυκλοφορία.

Η ήττα 2-1 την προσγείωσε στην πραγματικότητα, πως είναι μια καλή ομάδα, όχι όμως τόσο δυνατή για την υπέρβαση! Μπορεί η Ελλάδα να κάνει τη διαφορά στην Στοκχόλμη; Φυσικά, αρκεί να είναι ψυχωμένη και συγκεντρωμένη. Αλλωστε, στο Ολυμπιακό Στάδιο οι Σκανδιναβοί τα βρήκαν σκούρα στα εκρηκτικά διάστημα.

«Τελικός» το σημερινό παιχνίδι, αφού με νίκη σφραγίζει τουλάχιστον τη δεύτερη θέση, ενώ θα έχει ελπίδες για την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ. Ένα δυνατό σύνολο, κάτι που φάνηκε τόσο στα προκριματικά του Εuro όσο και στο μεγάλο καλοκαιρινό ραντεβού, όπου αποκλείστηκε στις… λεπτομέρειες στη φάση των «16». Η ομάδα του Άντερσον στηρίζεται στην ταχύτητά της, στις εκρηκτικές αντεπιθέσεις, αλλά και στην εξαιρετική φόρμα των επιθετικών της. Μπορεί ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Κολουσέφσκι να είναι εκτός πλάνων, ωστόσο ο Κουάισον είναι έτοιμος να πλαισιώσει ιδανικά τον Ισακ.

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της Σουηδίας

(+) Η παρουσία του Ρόμπιν Κουάισον στο βασικό σχήμα. Ο 28χρονος επιθετικός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αποτελεί ιδανική λύση για τον Άντερσεν, κάτι που φάνηκε και στο ματς με το Κόσοβο όταν μπήκε αλλαγή και βρήκε δίχτυα. Κι όμως, ο φορ της Αλ Ιτιφάκ έχει ξεκινήσει μόλις σε 18 ματς, έχοντας σκοράρει 11 γκολ. Ταχύτατος, με καλή τεχνική κατάρτιση, θα βάλει δύσκολα στην άμυνα της Εθνικής.

(+) Η Σουηδία στηρίζει πολλά στην παρουσία του Φόρσμπεργκ. Ο εξτρέμ της Λειψίας παρουσιάζεται ανεβασμένος, πέτυχε απέναντι στους Κοσοβάρους το πρώτο του τέρμα στα προκριματικά και δείχνει έτοιμος να ηγηθεί των προσπαθειών της Σουηδίας στον «τελικό» με την Ελλάδα. Εξαιρετική κατάσταση, προκάλεσε «πονοκεφάλους» στους Κοσοβάρους.

(+) Εκρηκτικά διαστήματα, ταχύτατη στα άκρα και ρυθμός που μπορεί να «παγώσει» τον αντίπαλο. Τόσο με την Ισπανία όσο και με το Κόσοβο είχαν πολύ δυνατές αντεπιθέσεις, δημιούργησαν φάσεις και μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ.

(+) Η επιστροφή του Λίντελοφ στο βασικό σχήμα κάνει τη Σουηδία πιο δυνατά στα μετόπισθεν. Ο στόπερ της Γιουνάιτεντ προσθέτει εμπειρία και σε ένα τόσο κρίσιμο ματς θα κάνει τα πάντα για να κάνει ευκολότερη τη ζωή των συμπαικτών του.

(+) Κόντρα στο Κόσοβο περίπου 40.000 οπαδοί δημιούργησαν εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η Σουηδία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε ματς προκριματικών στο γήπεδο Friends Arena με τον Γιάνε Άντερσον. Είναι 14 ματς στη σειρά όπου έχει 11 νίκες και 3 ισοπαλίες.

(-) Βέβαια, ο Βίκτορ Λίντελοφ δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση. Εμεινε αρκετές ημέρες εκτός λόγω οικογενειακού θέματος, έχασε σχεδόν όλες τις προπονήσεις της Σουηδίας, όμως ο Άντερσον ποντάρει πολλά στην εμπειρία του.

(-) Η απουσία του Κολουσέφσκι αποτελεί μειονέκτημα για τον Άντερσον, μιας και είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να δώσει ρυθμό και να κάνει άνω – κάτω την αντίπαλη άμυνα.

(-) Κόντρα στην Ελλάδα παρουσίασε πολλά νεκρά διαστήματα, δίνοντας την ευκαιρία στην αντίπαλό της να κάνει εύκολα το παιχνίδι και να δημιουργήσει. Εχει χαθεί η εμπειρία των τελευταίων ετών και η αποχώρηση των Γκράνκβιστ, Λαρσον, Μπεργκ, Λούστιγκ αφαίρεσαν από το ρόστερ εμπειρία και διαχείριση δύσκολων καταστάσεων.

(-) Πάρτι χωρίς Ζλάταν γίνεται; Ελπίζουμε πως δεν θα γίνει! Ο Σουηδός σταρ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού και θα χάσει την αναμέτρηση με την Ελλάδα. Ο Ζλάταν που είχε πετύχει ένα απίθανο τέρμα στο Εuro του 2008 κόντρα στην Εθνική μας δεν θα μπορέσει να παρουσιαστεί στο σημερινό παιχνίδι και η ομάδα του χάνει… λάμψη, αλλά κι ένα μεγάλο επιθετικό «όπλο».

Με συνταγή... ΟΑΚΑ και στη Στοκχόλμη

Η Εθνική ομάδα της Σουηδίας δεν προτίθεται να αλλάξει προσέγγιση αναφορικά με το σχήμα της απέναντι στην Ελλάδα στο ματς του Friends Arena, διατηρώντας το 4-4-2.

Στο ματς όπου η Σουηδία είχε ηττηθεί στο ΟΑΚΑ με σκορ 2-1 με την Ελλάδα είχε αρχίσει με διάταξη 4-4-2. Τον Όλσεν στο τέρμα, τον Γιόχανσον δεξιό μπακ, τον Αουγκούστινσον αριστερό και τους Λίντελοφ - Ελάντερ στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή απο δεξιά προς αριστερά αγωνίστηκαν οι Κλάεσον, Όλσον, Σβάνμπεργκ και Φόρσμπεργκ και στη γραμμή κρούσης οι Ίσακ και Κουλουσέφσκι.

Στο παιχνίδι του Friends Arena - με το γήπεδο να αναμένεται κατάμεστο - ο προπονητής της Σουηδίας, Γιάνε Άντερσον, αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου την ενδεκάδα της ομάδας του που θα παρατάξει στον αγώνα της Τρίτης (12/10, 21.45) εναντίον της Ελλάδας.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Όλσεν. Σε διάταξη 4-4-2 στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά θα είναι οι Εμίλ Κραφτ, Βίκτορ Λίντελoφ, Μάρκους Ντάνιελσον και Λούντβιγκ Αουγκούστινσον.

Στο κέντρο θα παίξουν οι Εμίλ Φόρσμπεργκ, Άλμπιν Έκνταλ, Κρίστοφερ Όλσον και Βίκτορ Κλάεσον. Το δίδυμο στη γραμμή κρούσης θα αποτελείται από τους Ρόμπιν Κουάισον και Αλεξάντερ Ίσακ.

@Photo credits: INTIME
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα