Ζίγιες: Ο προπονητής του Μαρόκο τον κατηγορεί ότι προσποιήθηκε τραυματισμό για να μην παίξει

Newsroom
Ζίγιες: Ο προπονητής του Μαρόκο τον κατηγορεί ότι προσποιήθηκε τραυματισμό για να μην παίξει

bet365

Ο Χακίμ Ζιγιές έμεινε εκτός αποστολής από τα προσεχή ματς του Μαρόκο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς αιτιολόγησε την απόφασή του στην αντιεπαγγελματική στάση του χαφ των Μπλε στο περασμένο «παράθυρο» του Ιουνίου.

Η απουσία του Χακίμ Ζίγιες από την εθνική Μαρόκο για τα προσεχή ματς των προκριματικών του Μουντιάλ προκάλεσε ερωτηματικά και η εξήγηση που έδωσε ο Βαχίντ Χαλίλχοντζιτς έσκασε σαν... βόμβα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αποκάλυψε ότι ο αρχηγός της εθνικής και χαφ της Τσέλσι υπέπεσε σε διαδοχικά παραπτώματα αντιεπαγγελματισμού στο παράθυρο του Ιουνίου, κατηγορώντας τον πως προσποιήθηκε τραυματισμό για να μην αγωνιστεί.

Ο ηγέτης της εθνικής Μαρόκου, συμπαίκτης του Γιουσέφ Ελ-Αραμπί του Ολυμπιακού, αγωνίστηκε βασικός στο τελευταίο χρονικά ματς απέναντι στη Μπουρκίνα Φάσο και είχε μπει από τον πάγκο στο παιχνίδι κόντρα στη Γκάνα, με τον Βόσνιο coach να δηλώνει ότι ο Ζίγιες αρνήθηκε αρχικά να κάνει ζέσταμα, σε αντίδραση για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε βασικός.

«Η συμπεριφορά του στα δύο τελευταία ματς, ειδικά στο τελευταίο, δεν ήταν αυτή που περιμένεις από έναν παίκτη της εθνικής, ο οποίος είναι αρχηγός και αποτελεί υγιές πρότυπο. Όχι μόνο εντάχθηκε καθυστερημένα στην αποστολή, αλλά αρνήθηκε και να δουλέψει. Δεν υπήρχε νόημα να το συζητήσουμε μεταξύ μας, ως προπονητής η απάντηση είναι προφανής. Για μένα, η εθνική ομάδα είναι πάνω από όλους και κανείς δεν μπορεί να την κρατά "όμηρο".

«Για πρώτη φορά στην καριέρα μου βλέπω μια συμπεριφορά που με απογοητεύει. Έναν παίκτη που αρνείται να αγωνιστεί σε ένα ομολογουμένως φιλικό ματς, με την πρόφαση ότι είναι τραυματίας.

Το ιατρικό σταφ τον υπέβαλε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και αποφάνθηκαν ότι μπορεί να παίξει. Εκείνος μετά αρνήθηκε να κάνει ζέσταμα στο δεύτερο ημίχρονο, διότι ήταν απογοητευμένος που είχε μείνει στον πάγκο. Για μένα, αυτού του είδους η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη. Δεν μπορείς να κλέβεις με την εθνική σου ομάδα, ή είσαι μέσα 100% ή μένεις εκτός
».

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα