Ελλάδα-Γεωργία: Οι Τσακβετάντζε και Κβαρατσχέλια πάνε να στήσουν… φάμπρικα στο πώς σκοράρει ο τελευταίος

Newsroom
kvaratskhelia

bet365

Ο Χβιτσά Κβαρατσχέλια σημείωσε τέσσερα γκολ στα τρία τελευταία του ματς με τη Γεωργία, όπου τα τρία ήταν μετά από ασίστ του Γκιόρκι Τσακβετάντζε και τα δύο μοιάζουν… καρμπόν.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το μεγάλο ματς της Τιφλίδας, όπου η Εθνική μας θα παίξει την Τρίτη (26/3) με την Γεωργία και ο νικητής του ματς θα πάρει το «εισιτήριο» για τα γήπεδα της Γερμανίας και το EURO του 2024.

Νο1 κίνδυνος για την Ελλάδα είναι και εύλογα ο Χβιτσά Κβαρατσχέλια, που αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη των αντιπάλων μας. Ο 22χρονος μεσοεπιθετικός της Νάπολι αποτελεί το Α και το Ω των γηπεδούχων, που ναι μεν επικράτησαν 2-0 χωρίς εκείνον του Λουξεμβούργου στον δικό τους ημιτελικό, ωστόσο όταν δεν παίζει μοιάζουν με… άλλη ομάδα.

Τώρα υπολογίζεται για τον «τελικό» με την «γαλανόλευκη» και έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρει απέναντί του έναν παίκτη που μετρά 15 γκολ και επτά ασίστ σε μόλις 28 εμφανίσεις του με το δικό του.

Είναι χαρακτηριστικό δε πως σκόραρε και στα τρία του τελευταία ματς με την Γεωργία που ήταν κόντρα σε Κύπρο, Ισπανία, Σκωτία, όπου και βρήκε αθροιστικά τέσσερις φορές δίχτυα και παράλληλα έδωσε μία ασίστ.

Στα τρία εξ’ αυτών δε ήταν ο 24χρονος κεντρικός χαφ Γκιόρκι Τσακβετάντζε που τον «τάισε», κάτι που αποτυπώνεται πως συνεργάζονται καλά και «βρίσκονται» μέσα στο γήπεδο. Τα δύο μάλιστα ήταν σε φάσεις που μπορούν να χαρακτηριστούν «καρμπόν», καθώς ο Κβαρατσχέλια συνέκλινε, βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο μέσος της Γουόρφοντ τον βρήκε με κάθετη μεταβίβαση.

Ετσι λοιπόν έγινε για τη Γεωργία το 2-0 επί της Κύπρου όπου τελικά επικράτησε 4-0 αλλά και το 1-1 κόντρα στην Ισπανία στο Βαγιαδολίδ, σε έναν αγώνα όπου οι «φούριας ρόχας» κέρδισαν 3-1. Η άλλη ασίστ που πιστώθηκε στον Τσακβετάντζε ήταν το 2-1 του Κβαρατσχέλια κόντρα στους Σκωτσέζους (2-2 στο φινάλε, παρά τα δύο προσωπικά του τέρματα), αλλά αυτό το γκολ πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό αποκλειστικά στον τελευταίο καθώς πήγε στο 1 vs 1 και σούταρε.
..
..
..
..

Ωστόσο με γνώμονα τα παραπάνω φαίνεται πως η μεταξύ τους συνεργασία είναι άκρως σημαντική στο κομμάτι της δημιουργίας των Γεωργιανών και σε απλά ελληνικά, οι δυο τους πάνε να στήσουν… φάμπρικα. Βέβαια είναι μαθηματικά βέβαιο πως έχουν… γνώσιν οι φύλακες.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα