Εθνική: Ο Πογέτ που νιώθει πιο «δυνατός» μετά το ματς με τη Γαλλία και τα σημαντικά ζητήματα που έθιξε 

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Ο Πογέτ που νιώθει πιο «δυνατός» μετά το ματς με τη Γαλλία και τα σημαντικά ζητήματα που έθιξε 

bet365

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας βρήκε την ευκαιρία σχεδόν αμέσως μετά το 2-2 με τη Γαλλία να εκφραστεί για όλα όσα περιμένει και όσα τον απασχολούν. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Το timing έμοιαζε ιδανικό για τον ίδιο τον Πογέτ. Ο ίδιος μάλλον έτσι το είχε στο μυαλό του. Μετά από αυτό το 2-2 με τη Γαλλία είναι λογικό ένας προπονητής να νιώθει πιο σίγουρος και... δυνατός για τον εαυτό του και τη θέση που βρίσκεται. Στη σχεδόν δίωρη συνέντευξή του το βράδυ της Τετάρτης στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ ο Γκουστάβο Πογέτ δεν μίλησε μόνο για το συμβόλαιό του. Στάθηκε και έθιξε και άλλα σημαντικά ζητήματα εκτός από τον δεδομένο - με βάση όλη την προσπάθεια που έχει προηγηθεί - στόχο της πρόκρισης στα τελικά του EURO 2024.

Επειδή ειπώθηκαν πολλά καλό είναι να επιχειρήσουμε να τα βάλουμε σε bullets με την υποσημείωση πώς στο τελευταίο διάστημα ο Πογέτ θέλει όταν μιλάει να αναδεικνύει αυτά που τον... καίνε πιο πολύ σε σχέση με την Εθνική. Σημαντικά θέματα όπως το προπονητικό κέντρο. Το να έχει ένα προπονητικό κέντρο η Εθνική.

Θέμα το οποίο είχε θίξει πολύ προσφάτως μέσω της επιστολής του προς την ΕΠΟ ως πρόεδρος της Λίγκας και έχοντας θεσμικό ρόλο στις Εκτελεστικές της Επιτροπές ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Το προπονητικό κέντρο και η διασφάλιση ενός τέτοιου χώρου ή η κατασκευή ενός τέτοιου χώρου είναι ζωτικής σημασίας και δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού θίγει τέτοια θέματα. Και είναι και ένα θέμα που πέραν του αγωνιστικού στόχου της πρόκρισης στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι Νο1 σε επίπεδο ιεραρχίας για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ας τα βάλουμε σε μία σειρά λοιπόν:

Θέμα συμβολαίου: Δημοσίως αυτή τη στιγμή από μεριάς ΕΠΟ υπάρχουν οι τοποθετήσεις του αντιπροέδρου της, Στέργιου Αντωνίου περί επικείμενης συνέχισης της συνεργασίας με τον Πογέτ. Μακριά από τα... φώτα και τις δηλώσεις πολλά μπορούν να γίνουν και ενώ θα υπάρξει και άλλο Δ.Σ. της ΕΠΟ εντός των επόμενων ημερών. Το ότι ο Πογέτ μίλησε ανοιχτά και δημόσια για τις οφειλές στον βοηθό του κάνοντας χρήση της λέξης του σεβασμού ζόρισε αρκετά τα δεδομένα σε αυτό το ζήτημα. Μπορεί η ΕΠΟ να του απάντησε αρχικά μέσω θέσης και μετά με ανακοίνωση αλλά η σχέση των 2 πλευρών δεν είναι όπως πριν. Και αναμφίβολα υπήρξαν και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ΕΠΟ που μετά από αυτό σκέφτονται μήπως θα χρειαζόταν η Εθνική αλλαγή προπονητή.

Τι είπε ο ίδιος όμως; Επανέλαβε ότι περιμένει και ουσιαστικά προσδοκά στην ανανέωση του συμβολαίου του. Προσέθεσε ότι θέλει να μείνει έως το Μουντιάλ και πώς εάν του ανανεώσουν το συμβόλαιο από την ΕΠΟ θα μιλήσει ανοιχτά για όλα αλλά και θα μάθει ελληνικά με καθηγητή. Επίσης πρακτικά για το θέμα της Ιρλανδίας ότι έξυπνα ένας συγκεκριμένος δημοσιογράφος από τη χώρα ανέδειξε το θέμα χωρίς όμως να έχει κάτι χειροπιαστό. Θέλησε να δείξει με κάθε τρόπο ότι είναι επικεντρωμένος στην Ελλάδα και επιζητά να συνεχίσει έχοντας πετύχει βέβαια την πρόκριση στο EURO.

Κεφάλαιο Φορτούνη: Μίλησε με τα πιο καλά λόγια που θα μπορούσε να μιλήσει ένας εθνικός προπονητής για τον ερυθρόλευκο αρχηγό και για έναν παίκτη τέτοιου επιπέδου. Ξεκαθάρισε το πόσο επαγγελματίας και σωστός είναι ο Κώστας Φορτούνης (και πόσο σωστός υπήρξε και απέναντί του) και ότι εάν θελήσει - υποθετικά πάντα - να γυρίσει στην Εθνική εκείνος θα έχει ανοιχτή την αγκαλιά του για αυτόν! Ήταν δε κατηγορηματικός ότι δεν εισέπραξε ποτέ από μεριάς Φορτούνη ή δεν εντόπισε ποτέ το να μην αντέχει ο έμπειρος χαφ στην πίεση.

Περίπτωση Κωνσταντέλια: Ξεκαθάρισε ότι έχουν γραφτεί και ειπωθεί ψέματα για τον νεαρό μεσοεπιθετικό προφανώς σε σχέση με εκείνον και την Εθνική. Στάθηκε στην ποιότητά του που καλείται και πρέπει να εξελίξει μέσα στο προσεχές διάστημα και τα επόμενα χρόνια.

Προπονητικό κέντρο: Όχι μόνο επιβεβαίωσε πώς έχει ψαχτεί και ρωτήσει και ο ίδιος για μέρη που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αλλά ήταν σαφής πώς θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να γίνει πράξη ένα προπονητικό για την Εθνική ομάδα. Ακόμα και εάν - όπως επισήμανε - το αξιοποιήσει περισσότερο ο όποιος επόμενος τεχνικός. Δεν δίστασε - απαντώντας σε ερώτηση βέβαια - να επισημάνει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα εάν χρειαστεί να συναντηθεί ακόμα και με τον Πρωθυπουργό για το συγκεκριμένο ανοιχτό μέτωπο.

Την πρόκριση για το EURO: Απέφυγε να υποσχεθεί κάτι αλλά ήταν συγκεκριμένος. Πώς ως Εθνική έχουμε μία πολύ μεγάλη ευκαιρία. Χωρίς φόβο απέναντι στο Καζακστάν, με ηρεμία και σωστή διαχείριση να επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης.

Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν σίγουρη παραμονή του Πογέτ στον πάγκο. Αφουγκράζομαι ότι θα ξέρουμε περισσότερα ακόμα και μέσα στον μήνα Νοέμβριο. Το σωστό και το λογικό πάντως παραμένει ο Ουρουγουανός τεχνικός να πάρει την ευκαιρία του με ένα νέο συμβόλαιο ειδικά εάν πετύχει μέσα από τα μπαράζ του Nations League.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.