Ελλάδα - Γαλλία: Η ισοπαλία στέρησε από το Euro την τέλεια... πυραμίδα!

Νίκος Κικίδης
Ο Κάρλος Ζέκα

bet365

Η ισοπαλία της Ελλάδας με τη Γαλλία στέρησε ένα μοναδικό φαινόμενο από την ιστορία των Euro: τον τέλειο όμιλο με τα πιο ισορροπημένα ρεκόρ.

Η αναμέτρηση της Ελλάδας κόντρα στη Γαλλία στην «OPAP Arena» μπορεί να μην είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, όμως αν τα πράγματα είχαν εξελιχθεί διαφορετικά θα μπορούσε να είχε σημαδέψει ένα μοναδικό φαινόμενο στην ιστορία των προκριματικών του Euro.

Επί της ουσίας σε περίπτωση που η Γαλλία είχε περάσει με το διπλό από την έδρα μας για να σφραγίσει το απόλυτο νικών (8/8) θα είχε δημιουργήσει τον «τέλειο» όμιλο! Μια αψεγάδιαστη πυραμίδα, κατά την οποία ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος του ομίλου θα είχαν νικήσει όλους τους... από κάτω και θα είχαν χάσει από όλους τους από πάνω, με τον τέταρτο να μετράει μόνο ήττες.

Για να το πιάσουμε πιο αναλυτικά η Γαλλία θα είχε το 8/8, η Ολλανδία το 6/8 η Ελλάδα το 4/8, η Ιρλανδία το 2/8 και το Γιβραλτάρ θα ολοκλήρωνε την τέλεια συμμετρία με το 0/8, σε έναν όμιλο όπου κάθε ομάδα θα μετρούσε μόνο νίκες απέναντι στις υποδεέστερες και μόνο ήττες απέναντι στις επικρατέστερες αντιπάλους του βαθμολογικού πίνακα.

Η Γαλλία ως πρώτη του ομίλου θα διατηρούσε το απόλυτο, η δεύτερη Ολλανδία θα είχε μόνο ήττες από τη Γαλλία, η Ελλάδα μόνο από Γαλλία, Ολλανδία και ούτω καθεξής. Ένας τέλειος όμιλος με χαρακτηριστική ισορροπία και χωρίς ισοπαλίες, ο οποίος ωστόσο... εξατμίστηκε στο φινάλε του αγώνα στην «OPAP Arena» που απέτρεψε ένα μοναδικό φαινόμενο.

Για την ιστορία ο τέλειος όμιλος λίγο έλειψε να προκύψει και στα προκριματικά του Euro 1992, αλλά όπως και τώρα μια... στραβή αρκούσε για να τα καταστρέψει όλα.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα