Ντεσάν: «Ελπίζω ο Πογκμπά να ξαναβρεί το χαμόγελό του»

Ντεσάν: «Ελπίζω ο Πογκμπά να ξαναβρεί το χαμόγελό του»

Βασίλης Μπαλατσός
Ντεσάν: «Ελπίζω ο Πογκμπά να ξαναβρεί το χαμόγελό του»

bet365

Ο Ντιντιέ Ντεσάν σε δηλώσεις του εξέφρασε τη λύπη του για την υπόθεση ντόπινγκ του Πολ Πογκμπά και ευχήθηκε στον Γάλλο χαφ να βρει ξανά το χαμόγελο του.

Επί σειρά ετών ο Πολ Πογκμπά ήταν βασικός με την εθνική ομάδα της Γαλλίας και ήταν εκ των πρωταγωνιστών στον θρίαμβο των Τρικολόρ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Ο Ντιντιέ Ντεσάν τον είχε καλέσει το 2013, του έδωσε το χρίσμα σε ηλικία 20 ετών και υπό τις οδηγίες του έκανε 91 εμφανίσεις, σκόραρε έντεκα γκολ και εκτός από το Μουντιάλ σήκωσε και το Nations League το 2021.

Σε συνέντευξη Τύπου ενόψει των επερχόμενων αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Euro 2024 ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας αναφέρθηκε στην πόθεση ντόπινγκ του Πολ Πογκμπά και εξέφρασε τη λύπη του.

«Ο Αλέγκρι είναι ιδιαίτερα λυπημένος για τον Πολ, όπως κι εγώ, του έχουν πέσει πολλά στο κεφάλι τον τελευταίο καιρό. Βρίσκεται σε μια περίπλοκη κατάσταση. Θα υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Θα χρειαστεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του, είναι κομμάτι μιας διαδικασίας που θα κρατήσει πολύ. Είμαι λυπημένος, δεν ξέρω τι θα φέρει το αύριο, πόσο καιρό θα πάρει, αλλά είναι λυπηρό αυτό που του συμβαίνει.

Δεν πρόκειται να υιοθετήσω μία κατηγορηματική ή ριζοσπαστική θέση. Ακόμα κι αν περάσει καιρός που δεν είναι πια μαζί μας. Ελπίζω ότι θα βρει ξανά το χαμόγελό του και θα επιστρέψει στο γήπεδο, αλλά θα πάρει λίγο χρόνο», ανέφερε ο Γάλλος τεχνικός.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα