Σεισμός Τουρκία: Οι οπαδοί απέτισαν φόρο τιμής στα θύματα του φονικού σεισμού με ένα συγκλονιστικό κορέο

turkey_fans

bet365

Πριν από το παιχνίδι με την Κροατία για τα προκριματικά του Euro 2024, οι Τούρκοι ύψωσαν ένα τεράστιο tifo που απαριθμούσε τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον φονικό σεισμό.

Το βράδυ της Τρίτης (28/03) η Τουρκία έπαιξε για πρώτη φορά στο έδαφός της μετά τον τραγικό σεισμό που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 57.000 ανθρώπους. Η ήττα με 2-0 από την Κροατία ήταν για τους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου ήσσονος σημασίας. Η συνάντησή τους στο γήπεδο ήταν μια ευκαιρία να ενωθούν ως έθνος μετά το οδυνηρό γεγονός. Η χώρα αγωνίζεται να ανακάμψει από το συγκλονιστικό γεγονός και εκτιμάται ότι 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι είναι πλέον άστεγοι.

Στον πρώτο αγώνα που φιλοξενήθηκε λοιπόν στη χώρα τους, οι οπαδοί της εθνικής Τουρκίας απέτισαν φόρο τιμής στους συμπατριώτες τους που έχασαν τη ζωή τους. Ένα τεράστιο tifo αποκαλύφθηκε πριν από τη σέντρα και συνοδεύτηκε από ένα συγκλονιστικό μήνυμα. Οι εικόνες παρέπεμπαν στα ονόματα των πόλεων που είχαν πληγεί περισσότερο από τον τραγικό σεισμό. Κατά μήκος της κορυφής του tifo αναγράφονταν οι λέξεις: «Θα ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μαζί. Θα χτίσουμε όμορφα αύριο, ώμος με ώμο».

Πριν από τη σέντρα του αγώνα, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην «Timsah Arena», ενώ στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες και των δύο ομάδων έσκυψαν το κεφάλι τους σε μια στιγμή περισυλλογής, με τις κερκίδες σιωπηλές σε ένδειξη σεβασμού σε όσους έφυγαν από τη ζωή. Υπήρξε μια βαθιά συγκινητική εκτέλεση του εθνικού ύμνου της Τουρκίας, κατά τη διάρκεια της οποίας οι οπαδοί ανέμιζαν την τουρκική σημαία. Η σημαία του έθνους ήταν σε περίοπτη θέση καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ένα σημάδι ενότητας σε μια εποχή εθνικής κρίσης.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα