Μασούρας στο Gazzetta: «Ο Πογιέτ είπε στον Σιώπη ότι θα σκοράρει και βγήκε αληθινός, να του δίνει δύναμη ο Θεός»

Ο Μασούρας ενώ πανηγυρίζει

bet365

Ο Γιώργος Μασούρας δεν έμεινε μόνο στο γκολ του αλλά μοιράστηκε στο Gazzetta την ιστορία με τη συζήτηση Πογιέτ - Σιώπη ότι θα σκοράρει ο συμπαίκτης του! Πορτογαλία, αποστολή: Δημήτρης Τομαράς.

Ο 29χρονος Γιώργος Μασούρας ήταν ένας από τους σκόρερ στο Γιβραλτάρ - Ελλάδα 0-3. Για την ακρίβεια ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ με το 0-1 με το σουτ του και έδειξε και φορτσάτος και γενικά σε καλή κατάσταση βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Πλέον σε 30 συμμετοχές έχει 5 γκολ.

Μετά το τέλος του αγώνα ο έμπειρος διεθνής μεσοεπιθετικός μίλησε στο Gazzetta για την εικόνα του, την Εθνική, τον Σιώπη αλλά και τον Φορτούνη καθώς και για την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο της Πορτογαλίας.

- Γκολ με την Εθνική, το πρώτο του ματς με το Γιβραλτάρ εδώ στην Πορτογαλία και μία πειστική εμφάνιση και από εσένα που έδειχνες πολύ καλά και από την ομάδα. Πώς νιώθεις;

Είναι πολύ σημαντικό και προσωπικά να σκοράρω. Να δίνω ώθηση στην ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος. Όλοι ξεχωριστά να δίνουμε το 100%. Ο καθένας να βγάλει τις αρετές του. Έτυχε να ξεκινήσω εγώ και να σκοράρω. Ήταν μία καταπληκτική ομαδική προσπάθεια με μεθοδικότητα και χωρίς να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Χωρίς να δώσουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να το πιστέψει έστω και ένα λεπτό. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε και θα συνεχίσουμε με την ίδια δουλειά στο γήπεδο μέχρι το τέλος.

- Εάν έπρεπε να κρατήσεις ένα μόνο θετικό στοιχείο από την Εθνική από αυτόν τον αγώνα τι θα ήταν αυτό;

Νομίζω ότι ήταν ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που εντός εισαγωγικών έχεις να χάσεις πολλά αλλά δεν έχεις να κερδίσεις και πάρα πολλά. Τους τρεις πόντους σαφώς και νομίζω ότι μπήκαμε στο παιχνίδι για τους 3 πόντους από τα πρώτα 5 λεπτά. Φάνηκε αυτό. Ήταν ένα καλό ξεκίνημα και νομίζω ότι εκεί εστιάζω περισσότερο. Στο ότι όλοι ξεκινήσαμε για να δώσουμε το 100% και να 'καθαρίσουμε' το παιχνίδι από την αρχή.

Ο Σιώπης

- Θα ήθελα και έναν σχόλιο για αυτήν την 'τυπάρα' που λέγεται Μανώλης Σιώπης και το πρώτο του γκολ με την Ελλάδα.

Εντάξει (χαμόγελα). Θα ξεκινήσω από τον Μανώλη όπως είπες και εσύ. Είναι ένας πραγματικά ξεχωριστός παίκτης. Δεν έχω λόγια. Είμαι πολύ χαρούμενος που σκόραρε.

- Του είπατε κάτι; Συζητήσατε κάτι για το γκολ του;

Είχαμε μία συνομιλία πριν την προπόνηση (της Παρασκευής) και του ανέφερε ο προπονητής ότι 'θα σκοράρεις' (αναφερόμενος στον Σιώπη φυσικά) και εκείνος κοίταξε πίσω. Νόμιζε ότι δεν έλεγε αυτόν (γέλια) και να που βγήκε αληθινός. Ήταν κάτι πολύ όμορφο. Ελπίζω να του δίνει δύναμη ο Θεός γιατί πραγματικά αυτό το παιδί έχει αστείρευτες δυνάμεις να μας βοηθάει σε κάθε παιχνίδι.

Ο Φορτούνης

- Πως είδες επίσης την επιστροφή του Φορτούνη μετά από 2 χρόνια στην Εθνική μας, που πήρε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού;

Και για τον Κώστα λίγα μπορούμε να πούμε για αυτό το παιδί γιατί ξέρουμε το τι μπορεί να δώσει. Με το καλό επέστρεψε. Είναι δυνατός και φαίνεται αυτό. Πραγματικά είμαστε πολύ χαρούμενοι να έχουμε αυτό το ατόφιο ταλέντο κοντά μας ώστε να μας βοηθάει σε κάθε περίσταση.

- Τώρα για την ομάδα λες ότι πάμε για το 2 στα 2 με Ιρλανδία και μετά να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε με Γαλλία;

Πραγματικά εμείς θα πρέπει να παίρνουμε αυτά τα παιχνίδια που πρέπει. Στα υπόλοιπα προφανώς και θα τα προσεγγίζουμε με διαφορετικό τρόπο για να μπορέσουμε να πάρουμε βαθμούς σε αυτά τα παιχνίδια έτσι ώστε να είμαστε κοντά στη βαθμολογία.

- Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις ή τι θα ήθελες να πεις για τον κόσμο που σας ακολούθησε έως εδώ; Μόνο Έλληνες ακουγόταν στην εξέδρα.

Εντάξει σίγουρα είναι ξεχωριστό το να είναι Έλληνες παντού. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Τους θέλουμε πάντα κοντά μας. Τους ευχαριστούμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλους τους Έλληνες και για αυτούς.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα