Ελλάδα: Το μεγάλο «πρέπει» της πρεμιέρας σε μία ποδοσφαιρόφιλη πόλη με μωσαϊκό λαών και πολιτισμών

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ελλάδα: Το μεγάλο «πρέπει» της πρεμιέρας σε μία ποδοσφαιρόφιλη πόλη με μωσαϊκό λαών και πολιτισμών

bet365

Λίγες ώρες πριν το ματς με το Γιβραλτάρ στην Ιβηρική ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο Gazzetta για τη βασική ανάγκη στο ματς της Εθνικής και την πόλη Φάρο της Πορτογαλίας.

Ας ξεκινήσουμε κάπως... ανάποδα για να πάμε και στα της Εθνικής μας ομάδας.

Η πόλη Φάρο της Πορτογαλίας - που απέχει περίπου 4,5 ώρες από το Γιβραλτάρ - ειδικά αυτήν την εποχή τραβάει πολύ κόσμο. Πολλούς επισκέπτες. Από Άγγλους, Ιρλανδούς μέχρι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Περπατώντας στην πόλη είτε την ημέρα είτε πιο αργά το βράδυ συναντάς ένα μοναδικό μωσαϊκό λαών και πολιτισμών.

Με κόσμο σχεδόν από κάθε γωνιά της γης. Που ξεκινούν από... Βραζιλία και φτάνουν μέχρι και... Αλγερία. Μην γελιέστε. Η πόλη έχει ποδοσφαιρικό χρώμα. Είναι ποδοσφαιρόφιλη. Μία ολάκερη καφετέρια σχεδόν γεμάτη μόνο και μόνο για την Εθνική Πορτογαλίας το βράδυ της Πέμπτης το μαρτυρά αυτό.

ΦΑΡΟ1

Τα αγγλικά αυτής της πόλης δεν είναι το... φόρτε της και αφού δεν είναι το δικό μας δυνατό σημείο τα πορτογαλικά δεν είναι πάντα εύκολες οι όποιες συννενοήσεις αλλά αυτά συμβαίνουν. Τοπικά φαγητά, γλυκά και γενικά το δικό της... χρώμα το έχει η πόλη που ακόμα και αργά το βράδυ έχει τη... ζωντάνια της αλλά και αρκετό κόσμο να μένει έξω, κάνοντας τη βόλτα του ή ότι άλλο επιθυμεί.

Η πόλη

Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας ο ήλιος και η ζέστη κυριαρχούν, ωστόσο το βράδυ της Πέμπτης το βράδυ ο καιρός άλλαξε με αρκετό κρύο για να επανέλθει στην... κανονικότητά του την επόμενη ημέρα. Όσο για το ιστορικό στάδιο Αλγκάρβε; Δείχνει να έχει μία εικόνα κάπως παρατημένου γηπέδου και ενώ σίγουρα παίζει ρόλο ότι δεν χρησιμοποιείται από κάποια ομάδα της περιοχής. Απ' έξω πάντως δείχνει αρκετά... επιβλητικό και οι υποδομές του εσωτερικά είναι καλές.

ΣΤΑΔΙΟ1

Τα πράγματα για την Ελλάδα είναι απλά σε αυτή τη φάση

Η Εθνική μας ομάδα έχει ένα απλό task σε αυτήν την περίπτωση / περίσταση. Το ματς με το Γιβραλτάρ είναι must win, οπότε άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν. Μπορεί να σκέφτεται κάποιος 'έλα μωρέ ποιο Γιβραλτάρ' αλλά ενδεχομένως και αυτή η αρχή να είναι η πλέον σημαντική. Αυτό το ματς να είναι το πιο σπουδαίο.

Το ξέρουν οι παίκτες, το ξέρει και ο Πογιέτ, όπως επίσης ξέρουν πως με ένα 2 στα 2 στον όμιλο στα πρώτα ματς με Γιβραλτάρ και Ιρλανδία πας μετά στη Γαλλία και ότι σου βγει στο χορτάρι. Ο όμιλος εννοείται πως είναι δύσκολος, ωστόσο αυτή η... δίψα των διεθνών για μία μεγάλη πρόκριση σε μία μεγάλη διοργάνωση θα πρέπει να τους βγει τώρα.

Το κλίμα και στην τελευταία προπόνηση - με πειράγματα και καλή διάθεση - δείχνει πως παραμένει πολύ καλό στις τάξεις της Εθνικής μας και το Γιβραλτάρ δεν είναι το μεγαθήριο που μπορεί μία καλή και σοβαρή Εθνική να τη... ζορίσει. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στο γήπεδο. Καλό είναι να θυμήσουμε και το πρόγραμμα για να τα έχουμε όλα στο... πιάτο μας.

24/03: Γιβραλτάρ - Ελλάδα (21.45, ALPHA TV)
24/03: Γαλλία - Ολλανδία (21.45)

Η 2η αγωνιστική

27/03: Ολλανδία - Γιβραλτάρ (21.45)
27/03: Ιρλανδία - Γαλλία (21.45)

Το πρόγραμμα της Ελλάδας

3η αγωνιστική: Ελλάδα - Ιρλανδία (16/06, 21.45)
4η αγωνιστική: Γαλλία - Ελλάδα (19/06, 21.45)
5η αγωνιστική: Ολλανδία - Ελλάδα (07/09, 21.45)
6η αγωνιστική: Ελλάδα - Γιβραλτάρ (10/09, 21.45)
7η αγωνιστική: Ιρλανδία - Ελλάδα (13/10, 21.45)
8η αγωνιστική: Ελλάδα - Ολλανδία (16/10, 21.45)
9η αγωνιστική: Ρεπό
10η αγωνιστική: Ελλάδα - Γαλλία (21/11, 21.45)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.