«Έμειναν» στην κούπα και την πάτησαν

«Έμειναν» στην κούπα και την πάτησαν

«Έμειναν» στην κούπα και την πάτησαν

bet365

Στον πρώτο της αγώνα έπειτα από την κατάκτηση του Euro η Ιταλία δεν κατάφερε να νικήσει τη Βουλγαρία. Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ακόμα πρωταθλήτριες, που «σκόνταψαν» στο πρώτο τους παιχνίδι μετά το θρίαμβο

Πορτογαλία (2016)

Δώδεκα χρόνια μετά το «κάζο» από την Ελλάδα μέσα στο σπίτι της, η Πορτογαλία απάντησε με τον ίδιο τρόπο. Δικό της «θύμα» ήταν η Γαλλία, την οποία νίκησε στην έδρα της και κατάκτησε το Euro 2016. Δύο μήνες μετά ξεκινούσαν τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, με την παρέα του Ρονάλντο να είναι το ακλόνητο φαβορί του ομίλου της. Ωστόσο, στην πρεμιέρα, οι Ίβηρες την πάτησαν στη Βασιλεία. Ηττήθηκαν με 2-0 από την Ελβετία και βρέθηκαν από νωρίς να κυνηγούν στη βαθμολογία. Στη συνέχεια, όμως, έκαναν το απόλυτο και πήραν το εισιτήριο για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

por

Γερμανία (2014)

Το πρώτο παιχνίδι των «πάντσερ» μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014 μπορεί να ήταν φιλικό, όμως η σημασία του ήταν ίσως μεγαλύτερη και από έναν επίσημο αγώνα. Κι αυτό γιατί αντίπαλος ήταν η Αργεντινή, σε μία επανάληψη του τελικού του Μουντιάλ. Η «αλμπισελέστε» διψούσε για εκδίκηση για την ήττα της στη Βραζιλία και τα κατάφερε με εμφατικό τρόπο. Προηγήθηκε ακόμα και με 0-4 στη φιλική αναμέτρηση του Ντίσελντορφ, με τους Γερμανούς απλά να μειώνουν την έκταση της ήττας, με το τελικό 2-4.

ger

Ιταλία (2006)

Όπως φέτος, έτσι και πριν από 15 χρόνια, η Ιταλία «έμεινε» στον πρόσφατο θρίαμβό της και την πάτησε στο πρώτο της παιχνίδι, μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006. Κι αν η εντός έδρας ήττα στο φιλικό με την Κροατία δεν είχε μεγάλη σημασία, λίγες ημέρες μετά η «σκουάντρα ατζούρα» σκόνταψε στην πρεμιέρα των προκριματικών του Euro 2008. Φιλοξένησε τη Λιθουανία στη Νάπολη και έμεινε στο 1-1. Ωστόσο, αυτό το αποτέλεσμα δεν της στοίχισε, αφού στη συνέχεια πήρε την πρωτιά στον όμιλο και την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ita

Ελλάδα (2004)

Κανείς Έλληνας δεν είχε συνέλθει ακόμα από το έπος της Πορτογαλίας και την κατάκτηση του Euro 2004. Ωστόσο, στο πρώτο ματς των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006, η Αλβανία φρόντισε να προσγειώσει ανώμαλα τη «γαλανόλευκη». Στις 4 Σεπτεμβρίου, μπροστά σε ένα φανατισμένο κοινό, στα Τίρανα, η Ελλάδα ηττήθηκε με 2-1 (σκόρερ ο Γιαννακόπουλος) και μπήκε με το... αριστερό στην προκριματική φάση του Μουντιάλ. Μια αρχή που ήταν... το ήμισυ του παντός, αφού η – τότε - πρωταθλήτρια Ευρώπης δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση.

Δανία (1992)

Από τις... παραλίες, στα γήπεδα της Σουηδίας και εκεί στην κορυφή της Ευρώπης. Το «παραμύθι» των Σκανδιναβών είχε happy end στο Euro 1992, όμως στη συνέχεια οι – τότε – πρωταθλητές Ευρώπης επέστρεψαν στην πραγματικότητα. Στο πρώτο τους παιχνίδι μετά το θρίαμβο έμειναν στη λευκή ισοπαλία στην έδρα της Λετονίας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994. Ένα αποτέλεσμα, που την ακολούθησε ως το τέλος και τελικά στοίχισε στη Δανία την πρόκριση στο Μουντιάλ. Κι αυτό γιατί τερμάτισε στη δεύτερη θέση μαζί με την Ιρλανδία, όμως στην ισοβαθμία έμεινε τρίτη. Αν δεν είχε χάσει εκείνο το βαθμό στη Ρίγα, τότε θα είχε προκριθεί εκείνη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα