Παναθηναϊκός: Οι υποψήφιοι αντίπαλοι μετά τον β΄ προκριματικό του Champions League

..

bet365

Ο Παναθηναϊκός περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον β' προκριματικό γύρο του Champions League μεταξύ Γκενκ και Ντνίπρο, αλλά γνωρίζει ήδη τις υποψήφιες αντιπάλους σε ενδεχόμενο πρόκρισης ή «υποβιβασμού» στο Europa League.

Εν αναμονή του πρώτου ευρωπαϊκού του αντιπάλου της νέας σεζόν βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, πράγμα που θα γίνει γνωστό στην κλήρωση της UEFA η οποία είναι προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι ώρα Ελλάδος (13:00) στη Νιόν.

Οι Πράσινοι θα αντιμετωπίσουν είτε την Ντνίπρο είτε την Γκενκ, με πρώτο αγώνα στις 25-26 Ιουλίου και ρεβάνς στις 1-2 Αυγούστου. Ήδη, όμως, γνωρίζουν και ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι σε περίπτωση πρόκρισης στον γ' προκριματικό γύρο του Champions League, αλλά και την ομάδα που θα την περιμένει στον γ' προκριματικό του Europa League σε περίπτωση αποκλεισμού.

Οι τέσσερις υποψήφιες για το Champions League και η Σλάβια Πράγας

Στο ευκταίο σενάριο της πρόκρισης από τα ματς με Ντνίπρο ή Γκενκ, το Τριφύλλι θα μπει στην κληρωτίδα του γ' προκριματικού ως ανίσχυρος (έχοντας εξασφαλίσει και τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League). Και οι πιθανοί του αντίπαλοι θα είναι τέσσερις:

  • Ρέιντζερς (Σκωτία)
  • Μπράγκα (Πορτογαλία)
  • Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
  • Μαρσέιγ (Γαλλία)

Αναμφίβολα ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει, με τέσσερις πολύ έμπειρες ομάδες από πρωταθλήματα του Top-10 στο σχετικό ranking της UEFA.

Στο ενδεχόμενο αποκλεισμού, ο Παναθηναϊκός θα «υποβιβαστεί» στο Europa League και τον τρίτο προκριματικό γύρο όπου θα περιμένει η Σλάβια Πράγας, την οποία αντιμετώπισε και πέρυσι στα προκριματικά του Conference League. Τα πράγματα σε αυτή την περίπτωση είναι απλά, αφού η Σλάβια βρίσκεται στο ίδιο pot με τον Ολυμπιακό, ο οποίος βάσει κανονισμών δεν μπορεί να κληρωθεί με τους Πράσινους, «σπρώχνοντας» έτσι τους Τσέχους αυτόματα στον δρόμο του Παναθηναϊκού,

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα