Ο Μαρτίνς θέλει τον Ονιεκούρου με τη Λούντογκορετς

Ο Μαρτίνς θέλει τον Ονιεκούρου με τη Λούντογκορετς

Ο Μαρτίνς θέλει τον Ονιεκούρου με τη Λούντογκορετς

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το πώς περιμένει ο Μαρτίνς τον Ονιεκούρου.

Ας δώσουμε βάση στο ότι ο Ολυμπιακός έχει ως τη Δευτέρα το δικαίωμα να κάνει δύο αλλαγές στη λίστα των παικτών που μπορούν να παίξουν στα δύο παιχνίδια με τη Λούντογκορετς.

Διότι, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Ονιεκούρου, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του πρωταθλητή Ελλάδας. Κι αυτό που μπορώ να αντιληφθώ είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα ήθελε να τον έχει στη διάθεση του τον Νιγηριανό εξτρέμ. Όχι, βέβαια, για το πρώτο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, την προσεχή Τρίτη στο Καραϊσκάκη, αλλά για τη ρεβάνς, ακριβώς μία εβδομάδα αργότερα, τη μεθεπόμενη Τρίτη. Δεν θα τον χάλαγε καθόλου τον Μαρτίνς να τον έχει στο επαναληπτικό παιχνίδι, έστω για να τον βάλει μισή ώρα η, 20 λεπτά στο τέλος του αγώνα, αν χρειαστεί.

Οπότε, από την στιγμή που το θέλει ο προπονητής, νομίζω ότι στον Ολυμπιακό θα κοιτάξουν να τα έχουν όλα έτοιμα τη Δευτέρα, προκειμένου ο 24χρονος Αφρικάνος κυνηγός να δηλωθεί έως τα μεσάνυχτα στην ΟΥΕΦΑ, ώστε να αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής κόντρα στη Λούντογκορετς. Επιλογές έχει, άλλωστε, ο Μαρτίνς για να κάνει και μία, ακόμη και δύο αλλαγές την ύστατη στιγμή. Π.χ. μπορεί να αφήσει έξω τον Αγκιμπού Καμαρά η, ακόμη και τον Κρίστινσον και να πάει με δύο τερματοφύλακες, τον Τζολάκη και τον Βάτσλικ, και τρίτο τον Καραργύρη.

Βατσλίκ

Η αλήθεια είναι ότι ο Μαρτίνς δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί αμέσως τους καινούργιους παίκτες. Βλέπουμε για παράδειγμα ότι τον Βάτσλικ τον έχει ρεζέρβα του Τζολάκη, παρότι μάλιστα ο Τσέχος προέρχεται από ένα πολύ καλό γι΄ αυτόν τουρνουά τελικής φάσης ΓΙΟΥΡΟ. Όμως, ήρθε παραμονές των αγώνων με τη Νέφτσι κι ο Πορτογάλος προπονητής έκρινε σκόπιμο να εμπιστευθεί τον Τζολάκη, τον γκολκίπερ με τον οποίο είχε «βαδίσει» στην προετοιμασία.

Έχω, όμως, την αίσθηση ότι αν όλα πάνε καλά με τον Ονιεκούρου και ο Ολυμπιακός τον δηλώσει μεθαύριο το βράδυ, ο Μαρτίνς θα τον έχει στο μυαλό του ενόψει της ρεβάνς. Έστω και με μία βδομάδα προπονήσεων. Μία ενέργεια του Νιγηριανού μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Άλλωστε, γι΄ αυτό το λόγο οι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν να πληρώσουν 5 εκ. Ευρώ στη Μονακό και πάνω από ένα εκ. Ευρώ στον ίδιο ετησίως…

Άσχετο: Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να εκμεταλλευθεί την αντικειμενική αδυναμία (λόγω έλλειψης θέσης ξένων) του Ολυμπιακού να εμπλακεί στη μεταγραφή του Μπάμπα Ράχμαν από την Τσέλσι και να πάρει αυτός τον Γκανέζο αριστερό μπακ, τον οποίο είχε δανεικό στην περασμένη σεζόν. Με τις πληροφορίες μου από τη Θεσσαλονίκη να λένε ότι δίνει γη και ύδωρ…

Στον Πειραιά δεν αδιαφορούν για την περίπτωση Μπάμπα, αλλά δεν καίγονται κιόλας, αφού η λίστα για τον αριστερό μπακ έχει άλλους τέσσερις...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.