Αγγλία: Τετραήμερη αποχή από τα social media, μποϊκοτάζ κατά του ρατσισμού (pic)

Gazzetta team
Αγγλία: Τετραήμερη αποχή από τα social media, μποϊκοτάζ κατά του ρατσισμού (pic)

bet365

Σύσσωμο το Νησί αντιδρά στα αυξανόμενα περιστατικά online ρατσισμού, με τις ομοσπονδίες, την Premier League Ανδρών και Γυναικών, καθώς και όλους τους επιμέρους συλλόγους να κλείνουν τους λογαριασμούς τους από 30 Απριλίου ως 3 Μαΐου.

Μαζική αντίδραση κατά του online ρατσισμού προετοιμάζεται σε ολόκληρο το οικοδόμημα του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Οι περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος παικτών από ανώνυμα fake προφίλ και ανεγκέφαλους οπαδούς έχουν ξεφύγει το τελευταίο διάστημα και για αυτό σύσσωμοι οι ποδοφαιρικοί φορείς της χώρας (FA, Premier League, EFL, Women Super League, κ.α.) στέλνουν το δικό τους μήνυμα, ανακοινώνοντας ότι από 30 Απριλίου ως 3 Μαΐου θα απενεργοποιήσουν τους επίσημους λογαριασμούς τους στα social media!

Στο κίνημα πέραν των ομοσπονδιών και των Λιγκών συμμετέχουν και όλοι οι επιμέρους σύλλογοι, σε μια κίνηση διαμαρτυρίας προς τις εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της ανοχής που επιδεικνύεται σε ρατσιστικά σχόλια ή μηνύματα προς τους αθλητές.

«Οι εταιρείες των social media πρέπει να λογοδοτήσουν αν συνεχίσουν να είναι κατώτεροι των ηθικών και κοινωνικών τους ευθυνών να αντιμετωπίσουν αυτή την παθογένεια», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην κοινή τους ανακοίνωση.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα