Τότεναμ – Τσέλσι 0-1: Μπλε κυριαρχία και ιστορική αποτυχία Μουρίνιο (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Τότεναμ – Τσέλσι 0-1: Μπλε κυριαρχία και ιστορική αποτυχία Μουρίνιο (vid)

bet365

Στο πρώτο λονδρέζικο ντέρμπι του Τόμας Τούχελ, η Τσέλσι έφυγε με δίκαιο διπλό (0-1) από την έδρα της Τότεναμ και υποχρέωσε τον Ζοσέ Μουρίνιο σε διαδοχικές ήττες πρωταθλήματος εντός έδρας για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η υπερηφάνεια του Λονδίνου τη φετινή σεζόν έκανε φτερά μπροστά στην ετοιμόρροπη εικόνα της. Η Τότεναμ παρέμενε η μόνη ομάδα χωρίς ήττα στα λονδρέζικα ντέρμπι της τρέχουσας Premier League, όμως, το ραντεβού με την ενθαρρυντική μπλε αρμάδα του Τόμας Τούχελ στο σύντομο διάστημα της θητείας του αποδείχθηκε αρκετό για να την εκθέσει. Οι Μπλε κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι σε μια αναιμική Τότεναμ και εν τέλει προκάλεσαν στον Ζοσέ Μουρίνιο πρωτόγνωρο αρνητικό σερί, αφού για πρώτη φορά στην καριέρα του δέχθηκε δύο διαδοχικές ήττες εντός έδρας στο πρωτάθλημα.

Με εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας κι έναν Ζορζίνιο που ήταν αλάνθαστος και παντού στο χορτάρι, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να μην έφτιαξαν ολοκληρωμένες τελικές στο 1ο μέρος, αλλά κυριάρχησαν και βρήκαν τρόπο να προηγηθούν. Ο Τίμο Βέρνερ κέρδισε έξυπνα, ο Έρικ Ντάιερ υπέπεσε, μάλλον, ανόητα στο πέναλτι και ο Ιταλοβραζιλιάνος χαφ εκτέλεσε άψογα στη γωνία του Γιορίς στο 24ο λεπτό.

Από την άλλη, το σύνολο του Πορτογάλου, που είχε να διαχειριστεί για άλλο ένα ματς την απουσία του Κέιν, ήταν απελπιστικά ακίνδυνο για ένα ημίχρονο και όσες ευκαιρίες κι αν βρήκε μαζεμένες προς το φινάλε του ματς (σουτ Λαμέλα, κεφαλιά Βινίσιους), μοιραία δεν κατάφερε να σκοράρει. Έτσι, η Τότεναμ σημείωσε τρεις σερί ήττες στην Premier League μετά τον Νοέμβριο του 2012 (επί Βίλας-Μπόας), ενώ ο Τόμας Τούχελ έγινε ο πρώτος τεχνικός της Τσέλσι που δεν δέχεται γκολ στα τρία πρώτα του παιχνίδια στον πάγκο, μετά τον… Ζοσέ Μουρίνιο!

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Οριέ, Ντάιερ, Αλντερβέιρελντ, Ντέιβις, Σισοκό, Χόιμπιεργκ, Μπεργκβάιν (69’ Λούκας), Ντομπελέ (69’ Λαμέλα), Σον, Βινίσιους

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Αθπιλικουέτα, Σίλβα (35’ Κρίστενσεν), Ρούντιγκερ, Τζέιμς, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (73’ Καντέ), Αλόνσο, Χάντσον-Οντόι (64’ Πούλισικ), Μάουντ, Βέρνερ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Δείτε τη βαθμολογία μετά από 22 αγωνιστικές:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα