Τότεναμ – Αρσεναλ 2-0: Ούτε καν τους είδαν... (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Τότεναμ – Αρσεναλ 2-0: Ούτε καν τους είδαν... (vid)

bet365

Σον και Κέιν κερνούσαν ο ένας τον άλλον γκολάρες, ο Μουρίνιο έπνιξε τακτικά τη χειρότερη Αρσεναλ εδώ και 30 χρόνια και η Τότεναμ με το 2-0 συνεχίζει να κάνει όνειρα στην κορυφή.

Οι Αγγλοι το αποκαλούν masterclass. Πόσο τέλεια ορολογία για να αποδώσει αυτό που τακτικά έστησε ο Ζοσέ Μουρίνιο στο χορτάρι κόντρα στην αγαπημένη “πελάτισσά” του, Αρσεναλ (σ.σ.: 7 νίκες, 4 ισοπαλίες στις φορές που την υποδέχτηκε). Ο Πορτογάλος τοποθέτησε την... παγίδα, ο Μίκελ Αρτέτα έπεσε μέσα με κλειστά μάτια και η Τότεναμ έφτασε πανεύκολα στο υπέρ της 2-0. Αυτό βέβαια για να συμβεί, χρειάστηκε να συνεχίζουν να βρίσκονται με κλειστά μάτια Σον και Κέιν, οι οποίοι καθάρισαν με γκολάρες το ντέρμπι.

Ηταν αναμενόμενο ότι οι Spurs θα έδιναν χώρο στους Gunners, ώστε να τους χτυπήσουν στην κόντρα. Το γνώριζαν οι φιλοξενούμενοι, αλλά δεν μπόρεσαν να το αποφύγουν. Και από τη στιγμή που έγινε γρήγορα το 1-0, το ματς έγινε... βούτυρο στο ψωμί του Ζοσέ. Στο 13' ο Κέιν έσπασε στο κέντρο στον Σον. Ο Κορεάτης επέλασε από αριστερά, συνέκλινε μακριά από την περιοχή και εξαπέλυσε ένα ασύλληπτο curler.

Η Αρσεναλ πήρε την μπάλα, αλλά δεν έκανε τίποτα. Αντιθέτως, στο 45'+1' ο Σον έσπασε στον Κέιν κι εκείνος με σούπερ εξ επαφής βολίδα έγινε ο Νο1 σκόρερ στην ιστορία του ντέρμπι, φτάνοντας τα 100 εντός έδρας γκολ και τα 250 με σύλλογο και Εθνική Αγγλίας. Το παιχνίδι εκεί είχε τελειώσει. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν την κατοχή μπάλας στο 81%, δίχως όμως να απειλήσουν ποτέ. Το φινάλε βρήκε τους νικητές στην κορυφή και τους ηττημένους στο χειρότερο ξεκίνημά τους από το 1981-'82.

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του ντέρμπι!


Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Αλντερβαϊρελντ, Ρεγκιλόν, Οριέ, Χόιμπιεργκ, Σισοκό, Λο Σέλσο (72' Ντέιβις), Σον (88' Μόουρα), Μπέργκβαϊν (90' Ρόντον), Κέιν

Αρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Χόλντινγκ, Γκάμπριελ, Μπεγιερίν (75' Ν'Κετιά), Τίρνεϊ, Παρτέι (45'+2' Θεμπάγιος), Τσάκα, Γουίλιαν, Σακά, Ομπαμεγιάνγκ, Λακαζέτ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα