Λίβερπουλ - Premier League: Ζητάει να ερευνηθούν οι αποφάσεις του VAR απ' το ματς με Έβερτον (vid)

Λίβερπουλ - Premier League: Ζητάει να ερευνηθούν οι αποφάσεις του VAR απ' το ματς με Έβερτον (vid)

Λίβερπουλ - Premier League: Ζητάει να ερευνηθούν οι αποφάσεις του VAR απ΄ το ντέρμπι (vid)

Αίτημα προς την Premier League έστειλε η Λίβερπουλ ώστε να ερευνηθούν οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις που πήρε ο VAR στο ντέρμπι με την Έβερτον, εστιάζοντας σε τρία βασικά ερωτήματα.

Το «εγκληματικό» τάκλιν του Τζόρνταν Πίκφορντ στον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που είχε συνέπεια ο Ολλανδός να τραυματιστεί σοβαρά και να κινδυνεύει με χιαστούς και απουσία δράσης για 8 μήνες, καθώς και το οφσάιντ για μια... τρίχα που υποδείχθηκε ο Σαντιό Μανέ, έχουν προκαλέσει πολλά παράπονα στις τάξεις της Λίβερπουλ, η οποία και έστειλε επίσημο αίτημα στην Premier League για να διερευνηθούν σε βάθος οι καθοριστικές κι αμφιλεγόμενες αποφάσεις του VAR στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ.

Όπως αναφέρουν το «Sky Sports» και ο «Independent», οι άνθρωποι των Reds ζητούν να απαντηθούν τρία βασικά «γιατί» γύρω από την κρίση του VAR, Ντέιβιτ Κουτ. Συγκεκριμένα, ζητάει να μάθει πρώτον γιατί δεν υπήρξε εξέταση της ενέργειας του Πίκφορντ, που σήκωνε απευθείας κόκκινη και δεν τιμωρήθηκε καν από τον Μάικλ Όλιβερ. Δεύτερον, ποιο μέρος του σώματος του Μανέ ήταν εκτεθειμένο με αποτέλεσμα να υποδειχθεί οφσάιντ και τρίτον, σε ποια στιγμή της φάσης ο VAR αποφάσισε να «παγώσει» το πλάνο για να την εξετάσει, ακόμη ένα ζήτημα για το οποίο διαμαρτύρονται οι Κόκκινοι.