Τσέλσι: Περιμένοντας τον Ζίγιεχ... (vids)

Τσέλσι: Περιμένοντας τον Ζίγιεχ... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Τσέλσι: Περιμένοντας τον Ζίγιεχ... (vids)

bet365

Ο Φρανκ Λάμπαρντ παρακολουθεί προσεκτικά την κατάσταση του Χακίμ Ζίγιεχ, εκείνος υπακούει στις οδηγίες του ακόμα και με την εθνική ομάδα του Μαρόκο και η Τσέλσι τον περιμένει για το... αλατοπίπερο στην αγωνιστική της εικόνα.

Ο Μαροκινός εξτρέμ έχει αποκτηθεί εδώ και αρκετούς μήνες, είχε ν' αγωνιστεί πάρα πολύ καιρό λόγω της απόφασης που πάρθηκε στην Ολλανδία να μην συνεχιστεί το πρωτάθλημα λόγω του κορονοϊού, ενώ, αποκόμισε και πρόβλημα τραυματισμού το οποίο έπρεπε να ξεπεράσει πλήρως για να μπορέσει να προσφέρει στους «μπλε».

Ο Φρανκ Λάμπαρντ ξέρει πόσα μπορεί να δώσει ο Ζίγιεχ στην ομάδα του και γι' αυτό τον περιμένει πως και πως, έχοντας ενημερώσει σχετικά και την εθνική ομάδα του Μαρόκο για τον τρόπο με τον οποίο έπρεπε να τον διαχειριστούν.

Έπαιξε με αλλαγή και αμέσως... ασίστ

Λόγω της απραξίας του και της ανάγκης να προσέξει πολύ αυτό το διάστημα προκειμένου να μην υποστεί κάποια υποτροπή και να καταφέρει επιτέλους να βοηθήσει την Τσέλσι, έγινε συμφωνία με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μαρόκο ώστε να μην ζοριστεί ιδιαίτερα στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη πριν από μερικές μέρες.

Ο «μάγος», όπως τον αποκαλούσαν στο Άμστερνταμ όσο πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον Άγιαξ, πέρασε με αλλαγή στο παιχνίδι στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα και στο 86ο λεπτό έκανε αυτό που ξέρει πολύ καλά. Έβγαλε ασίστ και συμμετείχε σε γκολ για την ομάδα του, με τον Ελ-Αραμπί να κάνει τρία τα τέρματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του προτού οι Σενεγαλέζοι μειώσουν στο τελικό 3-1 της φιλικής αναμέτρησης.

Απέναντι στο Κονγκό δεν αγωνίστηκε και εξασφάλισε άδεια για να επιστρέψει στο Λονδίνο και να συνεχίσει εκεί τις προπονήσεις, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να ελπίζει πως θα μπορεί να τον έχει διαθέσιμο για την αναμέτρηση με την Σαουθάμπτον στις 17 του μηνός.

Βοήθεια σε Βέρνερ και Χάβερτς

Τους δυο ποδοσφαιριστές στους οποίους στηρίζεται πλέον το μεγαλύτερο κομμάτι του αγωνιστικού σχεδίου των «μπλε» μεσοεπιθετικά θέλει να βοηθήσει πολύ ο Λάμπαρντ και γι' αυτό περιμένει να συμπεριλάβει τον Ζίγιεχ στα πλάνα του. Ο Μαροκινός μόνο καλύτερη μπορεί να κάνει την Τσέλσι με τις κινήσεις του από την πτέρυγα και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί ν' αλλάξει κατευθύνσεις, να κάνει το απρόσμενο, να μπερδέψει αντιπάλους και να βρει τους χώρους για τις πάσες στην περιοχή απέναντι και σε σφιχτή άμυνα.

Με τη φανέλα του Άγιαξ από το ντεμπούτο του πίσω στο 2016, ο Χακίμ Ζίγιεχ κατέγραψε 421 ευκαιρίες για γκολ που δημιούργησε στα τέσσερα χρόνια της παρουσίας του στο Άμστερνταμ. Αυτός ο αριθμός είναι καλύτερος από κάθε άλλου ποδοσφαιριστή, με τον νυν εξτρέμ της Τσέλσι να έχει φτιάξει τουλάχιστον 134 φάσεις για γκολ περισσότερες από κάθε άλλον συνάδελφό του. Επιπλέον, σε 17 αναμετρήσεις που έχει δώσει το «παρών» στο Champions League, έχει συμμετοχή σε 13 τέρματα, είτε σκοράροντας, είτε φτιάχνοντας εκείνος το γκολ.

Φυσικά, την περίοδο 2018-2019, με τον Άγιαξ να φτάνει στα ημιτελικά και... ένα δευτερόλεπτο μακριά από τον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης, ο Ζίγιεχ είχε φτιάξει 24 ευκαιρίες για γκολ σε 11 ματς, 3 λιγότερες από τον Λιονέλ Μέσι και 10 περισσότερες από τον Μοχάμεντ Σαλάχ! Σε επίπεδο πρωταθλήματος overall, είχε 48 δικά του τέρματα και 82 ασίστ, σε 165 εμφανίσεις.


 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα