Κόντε για Τέρι: «Προνόμιο για εμένα να προπονήσω έναν θρύλο της Τσέλσι»

Κόντε για Τέρι: «Προνόμιο για εμένα να προπονήσω έναν θρύλο της Τσέλσι»

Κώστας Τόπας
Κόντε για Τέρι: «Προνόμιο για εμένα να προπονήσω έναν θρύλο της Τσέλσι»

bet365

Ο Αντόνιο Κόντε μίλησε για την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματος της Τσέλσι, ενώ ήταν στα ηνία της ομάδας αλλά και για την ξεχωριστή σχέση που είχε με τον Τζον Τέρι.

Τέτοια ημέρα πριν από τρία χρόνια οι «μπλε» επικράτησαν με 1-0 της Γουέστ Μπρομ, χάρη στο τέρμα του Μπατσουαγί και «σφράγισαν» την κατάκτηση της Premier League. Με αφορμή την επέτειο αυτή, ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι, μίλησε στο «SkySports» για τη θητεία του στην ομάδα του Λονδίνου.

«Πιστεύω πως το ματς-κλειδί για τη σεζόν που κατακτήσαμε τον τίτλο, ήταν το 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήταν πολύ σημαντικό για εμάς γιατί με το 4-0 εναντίον μίας τοπ ομάδας συνειδητοποιήσαμε όλοι ότι θα διεκδικούσαμε το πρωτάθλημα. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση και δημιούργησε φανταστική σχέση με τον κόσμο. Εγώ πανηγύρισα γιατί αγαπώ τη δουλειά μου με τρόπο έντονο και κάποιες φορές δείχνω το πάθος μου. Ήθελα να μοιραστώ τη χαρά μου με τους οπαδούς μας».

Στη συνέχεια μίλησε με τα καλύτερα λόγια τον Τζον Τέρι: «Ήταν προνόμιο για εμένα να προπονήσω έναν θρύλο του συλλόγου όπως ο Τέρι. Μιλάμε για καταπληκτικό άνθρωπο και καταπληκτικό παίκτη. Με βοήθησε πολύ μέσα και έξω από το γήπεδο. Ηταν πολύ σημαντικός για την ομάδα στο προπονητικό κέντρο και βοηθούσε στο να διατηρήσουμε σε υψηλό επίπεδο τη συγκέντρωσή μας». Για το συγκινητικό «αντίο» όταν αντικαταστάθηκε στο 26ο λεπτό του αγώνα με τη Σάντερλαντ: «Είχε αποφασίσει να το κάνει επειδή το 26 ήταν το νούμερό του. Ήταν χαρά μου να του δώσω αυτή την ευκαιρία. Υπήρξε πολύ σημαντικός για εμένα και ποτέ δεν θα μπορέσω να τον ευχαριστήσω αρκετά».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα