Μαντσίνι: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρωτάθλημα με την Σίτι το 2012» (vid)

Μαντσίνι: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρωτάθλημα με την Σίτι το 2012» (vid)

Κώστας Τόπας
Μαντσίνι: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρωτάθλημα με την Σίτι το 2012» (vid)

bet365

Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, σε πρόσφατη συνέντευξη του παραδέχθηκε πως δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από την κατάκτηση της Premier League με την ομάδα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Ιταλός τεχνικός κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και ένα FA Cup με τους «πολίτες», ωστόσο αυτό που θα του μείνει αξέχαστο είναι της σεζόν 2011-12.

Εκείνη τη χρονιά το πρωτάθλημα κρίθηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Η Σίτι υποδέχθηκε την ΚΠΡ και ήθελε μόνο τη νίκη, την ίδια ώρα που η Γιουνάιτεντ αντιμετώπιζε την Σάντερλαντ.

Ο Αντσελότι έβλεπε την ομάδα του να χάνει το πρωτάθλημα από τους «κόκκινους διαβόλους», καθώς μέχρι το 90' ήταν πίσω στο σκορ με 2-1 από την ΚΠΡ.. Ευτυχώς για τον ίδιο στο 91' ισοφάρισε ο Τζέκο σε 2-2 . Τρία λεπτά αργότερα ο Αγουέρο κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή και να χαρίσει στους «πολίτες» το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Αυτή η κατάκτηση, σύμφωνα με τον 55χρονο ομοσπονδιακό κόουτς, ήταν η καλύτερη στην προπονητική του θητεία.

«Σε ότι αφορά στην προπονητική μου καριέρα διαλέγω το Μάντσεστερ το 2012. Είναι πάντα σημαντικό ένας Ιταλός τεχνικός να κερδίζει στο εξωτερικό, όμως ήταν και ξεχωριστός ο τρόπος που κερδίσαμε.Ολοκληρώσαμε την ανατροπή στο τελευταίο δευτερόλεπτο του τελευταίου αγώνα της σεζόν», ενώ σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική του καριέρα: «Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία. το σκουντέτο που κέρδισε στη Σαμπντόρια. Ένας απίστευτος στόχος που νομίζω πως είναι αδύνατο να επαναληφθεί».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα