Άρσεναλ: Η νίκη τίτλου επί της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ: Η νίκη τίτλου επί της Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» (vid)

bet365

«Έσβησε» τις ελπίδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της… έκλεισε το σπίτι και κράτησε μαξιλαράκι ασφαλείας από τη Λίβερπουλ. Η Άρσεναλ τα είχε πετύχει όλα εκείνο το απόγευμα του 2002 στο «Ολντ Τράφορντ», κλειδώνοντας πρωτάθλημα και νταμπλ.

Μπορεί το τελευταίο πρωτάθλημα της Άρσεναλ να έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη χάρη στους «Invincibles», αλλά η αμέσως προηγούμενη φορά που η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ χρίστηκε πρωταθλήτρια δεν έχει τίποτα να στερηθεί στο storyline μέχρι την κατάκτηση.

Τη σεζόν 2001/02, οι Κανονιέρηδες πανηγύρισαν το 12ο τρόπαιο της συλλογής του, το οποίο εξασφάλισαν ουσιαστικά περνώντας νικηφόρα από το «Ολντ Τράφορντ» στο ντέρμπι της 35ης αγωνιστικής.

Το γκολ του Συλβαίν Βιλτόρ αποδείχθηκε καθοριστικό για να βγάλει εκτός διεκδίκησης την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έμεινε στο -11 και να διατηρηθεί η διαφορά των 4 βαθμών από την 2η Λίβερπουλ. Βέβαια, για εκείνη την Άρσεναλ η νίκη αυτή ήταν ο τελευταίος σκόπελος πριν από την στέψη, τίποτα δεν θα μπορούσε να την σταματήσει στις εναπομείνασες δύο αγωνιστικές, σε μια χρονιά που κατέκτησε και το FA Cup.

Δείτε τα highlights του λονδρέζικου θριάμβου:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα