Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Λακαζέτ την κρατά «ζωντανή» (vid)

Άρσεναλ - Γουέστ Χαμ 1-0: Ο Λακαζέτ την κρατά «ζωντανή» (vid)

bet365

Η «χρυσή αλλαγή» του Αρτέτα, ο Αλεξάντρ Λακαζέτ λύτρωσε την Άρσεναλ επί της Γουέστ Χαμ με το 7ο του φετινό τέρμα στο «Emirates» (1-0) και διεύρυνε το αήττητό της στα οκτώ ματς, κρατώντας την ζωντανή για την πεντάδα. Ακάθεκτη η Σέφιλντ, νίκες για Πάλας και Νιουκάστλ.

Ακόμα και η ισοπαλία θα την έβγαζε χαμένη. Η Άρσεναλ δεν έχει την πολυτέλεια να χαρίζεται σε αντίπαλο, αν θέλει να φτάσει εγκαίρως στην πρώτη πεντάδα. Κι όμως, για 80 λεπτά αγώνα πορευόταν με την αφλογιστία της επιθετικά και την τύχη στο αμυντικό κομμάτι, γλιτώνοντας να βρεθεί πίσω στο σκορ ουκ ολίγες φορές από την επικίνδυνη, όπως φάνηκε, Γουέστ Χαμ.

Κάθε ματς στο «Emirates», όμως, δίνει χάντικαπ στους Κανονιέρηδες, όταν ο Αλεξάντρ Λακαζέτ πατάει χορτάρι. Ο Γάλλος στράικερ ήταν αυτός που έδωσε τη λύση απέναντι στους Χάμερς, πετυχαίνοντας το 7ο του γκολ στη φετινή Premier, όλα εντός έδρας και διεύρυνε το αήττητο του συνόλου του Μίκελ Αρτέτα στα 8 παιχνίδια, ανώτερο από κάθε άλλα ομάδα αυτή τη στιγμή.

Η άκαρπη κατοχή ήταν το μοναδικό σημείο που υπερτέρησε η Άρσεναλ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αφού στις έμπρακτες απειλές, οι φιλοξενούμενοι του Μόγιες αποδείχθηκαν πολύ πιο συνεπείς. Για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν, οι Κανονιέρηδες έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική στο στόχο, κάτι που είχαν να (μην) σημειώσουν από τον Ιανουάριο του 2019 κόντρα στην Κάρντιφ. Την ίδια ώρα, η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με 5 τελικές εντός εστίας και τον Λένο να κάνει τα πάντα για να μην παραβιαστεί η εστία του.

Όλα αυτά μέχρι το 78ο λεπτό, όποτε ο Γάλλος εκτελεστής πήρε το «όπλο» του. Τι κι αν πέρασε στο ματς ως αλλαγή στη θέση του Ενκέτια στο 59'; Ο Λακαζέτ έλυσε το γρίφο στο, με το γκολ του να ακυρώνεται πρώτα ως οφσάιντ και να επικυρώνεται εν τέλει μέσω VAR, δύο λεπτά αργότερα.

Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ και η Άρσεναλ συνεχίζει να ανεβαίνει εντός συνόρων, έστω και με αμφίβολη εικόνα, για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το στόχο της ευρωπαϊκής εξόδου. Πλέον, βρίσκεται στους 40 βαθμούς και το -3 από Γουλβς, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τη διαφορά από την 5η θέση να ενδέχεται να αυξηθεί, αν νικήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι κόντρα στη Σίτι.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Παπασταθόπουλος, Λουίς, Μάρι, Σάκα, Θεμπάγιος, Τζάκα, Πεπέ (69' Νέλσον), Οζίλ (89' Μπεγιερίν), Ομπαμεγιάνγκ, Ενκέτια (59' Λακαζέτ)

Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες): Φαμπιάνσκι, Κρέσγουελ, Ογκμπόνα, Ντιόπ, Ενγκάκια, Νόουμπλ (82' Σούτσεκ), Ράιτς, Αντόνιο, Φορνάλς (87' Άντερσον), Μπόουεν (90' Σνόντγκρας), Αλέ


Ο Σεν Μαξιμέν ξελάσπωσε τη Νιουκάστλ
Μετά από πέντε σερί ματς χωρίς νίκη, η Νιουκάστλ βρήκε οξυγόνο στην έδρα της Σαουθάμπτον, με θύτη τον Σεν-Μαξιμέν. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ήταν αυτός που έδωσε τη λύση ανοίγοντας το σκορ στο 79', με τις Καρακάξες να έχουν χάσει πέναλτι στο 45' (Ρίτσι) και να έχουν και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 28' μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Τζενέπο. Πλέον, με το τρίποντο αυτό η ομάδα του Στιβ Μπρους προσπέρασε τους Αγίους, αμφότεροι, όμως, βρίσκονται σε αδιάφορη μοίρα, εκτός ευρωπαϊκής τροχιάς και με διαφορά ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη.

Απογειώνεται ο Χέντερσον, πετάει η Σέφιλντ
Στη μεγάλη κουβέντα στο Νησί που έχει ανοίξει για το ποιος πρέπει να είναι το Νο1 στην Εθνική Αγγλίας, ο Ντιν Χέντερσον επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι είναι ένας σούπερ υποψήφιος για τη θέση του βασικού πορτιέρο. Ο τερματοφύλακας της Σέφιλντ που είναι δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έκανε τρεις σπουδαίες επεμβάσεις στο φινάλε και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του στο 1-0 επί της Νόριτς. Ο Σαρπ (36') έβαλε το μοναδικό γκολ κόντρα στην ουραγό και έστειλε τη νεοφώτιστη στο -2 από τις θέσεις του Champions League.


Αλμα παραμονής για Πάλας
Μπορεί να ήταν το πιο λαμπερό, αλλά το απίθανο 3-0 επί της Λίβερπουλ αποδείχτηκε πυροτέχνημα για τη Γουότφορντ. Η επίσκεψή της στην Κρίσταλ Πάλας κατέληξε σε ήττα 1-0, που την άφησε οριακά εκτός υποβιβασμού. Το σουτ του Αγιού (28') καθάρισε το τρίποντο για τους Αετούς, που ήταν το τρίτο διαδοχικό τους και του έστειλε στο +12 από την επικίνδυνη ζώνη Και οι τρεις αυτές νίκες με το ίδιο σκορ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα