Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 2-0

Gazzetta team
Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 2-0

bet365

Η Τσέλσι σημείωσε την έκτη της σερί νίκη στην Premier League επικρατώντας με 2-0 της Κρίσταλ Πάλας, με τον... συνήθη ύποπτο Τάμι Έιμπραχαμ να «ξαναχτυπά».

Οι «Μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ έχουν πάρει για τα καλά φόρα στην Premier League και «πετάνε» από νίκη σε νίκη, κάτι που τους έχει φέρει στην τετράδα. Οδηγός τους, ποιος άλλος, ο Τάμι Έιμπραχαμ, ο οποίος με τα εννιά του γκολ μέχρι σήμερα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για την Τσέλσι. Και το φθινοπωρινό σαββατιάτικο μεσημέρι στο Στάμφορντ Μπριτζ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας δεν αποτελούσε εξαίρεση. Ο 22χρονος Άγγλος φορ το επανέλαβε καθώς με δικό του γκολ στο δεύτερο μέρος η Τσέλσι κατάφερε να ξεκλειδώσει την άμυνα των «Αετών», παίρνοντας στο τέλος άλλη μια νίκη (2-0) που την ανέβασε -προσωρινά τουλάχιστον- στη 2η θέση.

Στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά η σφιχτή άμυνα της Κρίσταλ Πάλας κρατούσε τους παίκτες του Λάμπαρντ στο μηδέν. Πούλισικ και Γουίλιαν απείλησαν στο πρώτο τέταρτο, με τους «Μπλε» να πιέζουν και να χάνουν άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες στο τέλος του πρώτου μέρους με τους ίδιους παίκτες. Ο Γουίλιαν μάλιστα και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων στο πρώτο ημίχρονο έφτασε εκ νέου μια ανάσα κοντά από το γκολ, αλλά ο Γκουάιτα είπε ξανά «όχι».

Το γκολ... μύριζε στην ατμόσφαιρα του Στάμφορντ Μπριτζ και τελικά ήρθε στο 52' με τον... συνήθη ύποπτο για την Τσέλσι, τον Τάμι Εϊμπραχαμ ο οποίος σημείωσε το δέκατο του τέρμα τη φετινή σεζόν. Ο Γουίλιαν έβγαλε μια φοβερή ασίστ στον Άγγλο φορ και αυτός τελείωσε όμορφα τη φάση για το 1-0. Οι «Μπλε» έψαχναν απλά και ένα δεύτερο τέρμα για να «κλειδώσουν» το τρίποντο και το πέτυχαν στο 79' με κοντινή κεφαλιά του Πούλισικ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Η Τσέλσι σημείωσε έτσι την 6η της συνεχόμενη νίκη και σκαρφάλωσε -προσωρινά- στη δεύτερη θέση της Premier League, τη στιγμή που η Πάλας παραμένει στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, συνεχίζοντας να νιώθει ασφαλής.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ζουμά, Έμερσον, Τομόρι, Τζέιμς, Κόβασιτς, Καντέ, Μάουντ (87' Γκίλμουρ), Πούλισικ (80' Χάντσον-Οντόι), Γούλιαν, Έιμπραχαμ (73' Μπατσουαγί)

Κρίσταλ Πάλας (Ρόι Χόγκσον): Γκουάιτα, Κέιχιλ, Τόμκινς, Γουόρντ (44' Κέλι), φαν Άανχολτ, ΜακΑρθουρ (70' Σλουπ), Κουγιατέ (82' ΜακΚάρθι), Τάουνσεντ, Μιλιβόγεβιτς, Αγιού, Ζαχά

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα