Με... αυτογκόλ η Τσέλσι, νίκες για Άρσεναλ και Τότεναμ (vids)

Gazzetta team
Η Τσέλσι με δυο... αυτογκόλ της Ντέρμπι του Λάμπαρντ επικράτησε 3-2 και βρέθηκε στον 3ο γύρο του Carabao Cup. Αρσεναλ και Τότεναμ πήραν κι αυτές τα εισιτήρια πρόκρισης.

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ο Λάμπαρντ στην επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ είδε τους παίκτες του να σημειώνουν... τέσσερα γκολ, αλλά να χάνουν με 3-2 από την Τσέλσι και να μένουν εκτός Carabao Cup! Μόλις στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι άνοιξαν το γκολ με αυτογκόλ του Τομόρι. Μάλιστα, ο τελευταίος ανήκει στην Τσέλσι και πήρε ειδική άδεια για να αγωνιστεί εναντίον της. Η Ντέρμπι αντέδρασε και στο 9ο λεπτό έφερε το ματς στα ίσα. Λάθος του Σεσκ κι από πάσα του Χάντλστοουν ο Μάριοτ πέτυχε το 1-1. Ατυχα τα «Κριάρια», αφού στο 21' ο Κίογκ σημείωσε αυτογκόλ. Οι φιλοξενούμενοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 27' ο Γουόγκχορν πέτυχε το 2-2. Ωστόσο, στο 41' ο Φάμπρεγας διαμόρφωσε το 3-2. Μάλιστα, ο Ισπανός έχει συμμετοχή σε επτά γκολ (τρία γκολ, τέσσερις ασίστ) στα επτά τελευταία για το League Cup! Το σκηνικό ατυχίας ολοκληρώθηκε για τη Ντέρμπι στο 89', όταν η προσπάθεια του Μάριοτ βρήκε στο δοκάρι!

Η Αρσεναλ πήρε την πρόκριση για την επόμενη φάση, καθώς επικράτησε 2-1 της Μπλάκπουλ εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι ήταν μια κλάση πάνω και στο 33ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Γκεντουζί μοίρασε ιδανικά στον Λιχστάινερ και ο Ελβετός έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκόραρε για την Αρσεναλ από (34 ετών και 288 ημερών) τον Σολ Κάμπελ (35 ετών και 152 ημερών). Στο 54' ήρθε το 2-0 όταν από σέντρα του Τζένκινσον που σταμάτησε στο δοκάρι ο Ρόου πήρε το ριμπάουντ κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η Μπλάκπουλ απάντησε με δοκάρι, ενώ στο 56' απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Γκεντουζί. Ετσι στο 66' μείωσε σε 2-1 με τον Ο' Κόνορ. Ο Τσεχ λίγο έλειψε να γίνει ο μοιραίος, έχασε τη μπάλα από τον Σπίρινγκ, αλλά ο Ντελφουνέσο ήταν σε θέση οφσάιντ κι έτσι το γκολ του δεν μέτρησε.

Η Τότεναμ αντέδρασε στην ήττα από τη Σίτι, επικράτησε 3-1 της Γουέστ Χαμ εκτός και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Ο Σον στο 16' άνοιξε το σκορ, ενώ στο 54' ο Κορεάτης πέτυχε το 2-0. Τα Σφυριά μείωσαν με τον Πέρεθ στο 71', αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γιορέντε διαμόρφωσε το 3-1. Στην επόμενη φάση και η Μίντλεμπρο που επικράτησε 1-0 της Κρίσταλ Πάλας.