ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Αποκαλύψεις για χειραγωγημένες κληρώσεις στο πρόγραμμα της Premier League

Αποκαλύψεις για χειραγωγημένες κληρώσεις στο πρόγραμμα της Premier League

Αποκαλύψεις για χειραγωγημένες κληρώσεις στο πρόγραμμα της Premier League

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα των Times το πρόγραμμα των αγωνιστικών της Premier League καθορίζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να ευνοούνται οι έξι μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος.

Κάθε χρόνο το πρόγραμμα των αγωνιστικών της Premier League για όλη τη σεζόν βγαίνει αυτόματα από τη διοργανώτρια αρχή, ωστόσο όπως αποκαλύπτουν οι Times η διαδικασία δεν είναι και τόσο αθώα. Η Premier League φροντίζει οι αγωνιστικές να ταιριάζουν... γάντι με τα τηλεοπτικά και φυσικά να ευνοούνται οι έξι καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος.

Έτσι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Premier League εξετάζει κάθε χρονιά οι μεγάλες ομάδες να μην συναντιούνται την πρώτη και την τελευταία αγωνιστική, ενώ προσέχει να μην παίζουν μεταξύ τους σε κάθε αγωνιστική περισσότερες από δύο ομάδες του top 6. Ως top 6 ορίζονται οι έξι ομάδες που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες θέσεις της βαθμολογίας κατά μέσο όρο τις τελευταίες τρεις σεζόν.

Η αποκάλυψη έγινε μετά από ένα αρχείο που στάλθηκε σε τηλεοπτικούς σταθμούς για την τριετία 2019-2022 που αφορούσε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος.

Επίσης, η Premier League φαίνεται να φροντίζει στις κληρώσεις να αποφεύγονται αναμετρήσεις των ομάδων του top 6 στις ημερομηνίες των ημιτελικών του Κυπέλλου, λαμβάνοντας υπόψη ότι αυτές οι ομάδες έχουν περισσότερες πιθανότητες να φτάσουν ως τα ημιτελικά του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Φυσικά, αποτελούσε κοινό μυστικό ότι το πρόγραμμα προσαρμόζεται κάθε χρόνο με τέτοιο τρόπο που να ταιριάζει με το τηλεοπτικό κομμάτι και τις εμπορικές συμφωνίες που συνάπτονται, ωστόσο η αποκάλυψη αυτή έρχεται μετά από αρκετά παράπονα προπονητών τα τελευταία χρόνια που έκαναν λόγο για ευνοϊκή μεταχείριση συγκεκριμένων ομάδων στο πρόγραμμα.