Μάντσεστερ Σίτι: Ανοίγει πόλεμο με την Premier League, θέλει να εξαλείψει μέρος των οικονομικών κανονισμών!

Μάντσεστερ Σίτι: Ανοίγει πόλεμο με την Premier League, θέλει να εξαλείψει μέρος των οικονομικών κανονισμών!

man_city_mansour

bet365

Όπως μετέδωσαν οι Times, η Μάντσεστερ Σίτι θα κινηθεί νομικά κατά της Premier League, προκειμένου να βάλει τέλος στους οικονομικούς κανονισμούς της λίγκας περί συναλλαγές συνδεδεμένων μερών, ζητώντας μάλιστα και αποζημίωση για οικονομική ζημία.

Όσο η υπόθεση των 115 παραβάσεων παραμένει ανοιχτή, η Μάντσεστερ Σίτι περνά στην... αντεπίθεση και ανοίγει πόλεμο με την Premier League! Σύμφωνα με τους Times, οι Σίτιζενς ήδη κινούνται νομικά κατά της λίγκας με στόχο να θέσουν υπό αμφισβήτηση τους οικονομικούς κανονισμούς της που έχουν διχάσει τους συλλόγους της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας.

Σε ιδιωτική δίκη που θα αρχίσει τη Δευτέρα (10/06), η πρωταθλήτρια Σίτι θα επιχειρήσει να βάλει τέλος στους λεγόμενους APT (Associated Party Transaction) κανονισμούς, τους κανονισμούς δηλαδή για τις συναλλαγές συνδεδεμένων μερών. Περί τίνος πρόκειται ακριβώς;

Οι συγκεκριμένοι κανονισμοί ορίστηκαν από την Premier League το 2021 μετά την εξαγορά της Νιούκαστλ από τη Σαουδική Αραβία και είναι σχεδιασμένοι ώστε να εμποδίζουν τους συλλόγους να υπερφουσκώνουν τα χορηγικά deals με εταιρείες που είναι συνδεδεμένες με τους ιδιοκτήτες τους. Πρακτικά, αυτή είναι μια από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Σίτι, η οποία φέρεται να παρουσίασε στα λογιστικά της αυξημένα έσοδα από την Etihad Airways, εταιρεία που επίσης ανήκει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπως και City Football Group, για να βοηθηθεί στον ισολογισμό των εξόδων και των εσόδων της και άρα να κινείται με μεγαλύτερη άνεση στις μεταγραφές της.

Η Σίτι υποστηρίζει πως αυτοί οι κανονισμοί είναι «παράνομοι» και θα διεκδικήσει μέχρι και αποζημίωση από την Premier League για οικονομική ζημία. Ο σύλλογος του Μάντσεστερ υποστηρίζει πως είναι «θύμα διακρίσεων», περιγράφοντας τους συγκεκριμένους κανονισμούς ως «τυραννία της πλειοψηφίας». Για την ακρίβεια η Σίτι ισχυρίζεται πως το γεγονός πως απαιτούνται 14 θετικές ψήφοι από τα 20 clubs της λίγκας για οποιαδήποτε αλλαγή στους κανονισμούς «προσφέρει στην πλειοψηφία ανεπίτρεπτο επίπεδο ελέγχου».

Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης δίκης θα έχει σημαντικό αντίκτυπο και στην ξεχωριστή δίκη για τις 115 οικονομικές παραβιάσεις των Σίτιζενς που αναμένεται να αρχίσει το φθινόπωρο του 2024.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα