Έντι Χάου: «Η Μπαρτσελόνα του Πεπ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει ποτέ μου»

Newsroom
Έντι Χάου: «Η Μπαρτσελόνα του Πεπ έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει ποτέ μου»

bet365

Ο προπονητής της Νιούκαστλ εξέφρασε τον μεγάλο θαυμασμό του για το ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία. Η επιρροή της έχει ξεπεράσει τον τεράστιο αριθμό των τίτλων που κατέκτησε (14 από τους 19 που παίχτηκαν), και αποδεικνύεται από όλους τους προπονητές που μιλούν γι' αυτό. Ο τελευταίος που το έκανε ήταν ο τεχνικός της Νιούκαστλ, Έντι Χάου.

Αρχιτέκτονας ο ίδιος της ανόδου της Μπόρνμουθ στην Premier League και της διατήρησής της στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πέντε χρόνια. Πριν μετακομίσει στη Νιούκαστλ την οποία πέρυσι ανέβασε στην 3η θέση της Premier League, προσφέροντας την ευκαιρία στις «Magpies» να επιστρέψουν στο Champions League.

Ο Άγγλος τεχνικός μίλησε για την Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο πρόγραμμα DAZN Fever Pitch. «Νομίζω ότι είναι το καλύτερο ποδόσφαιρο που έχω δει, ακόμα και μέχρι τώρα. Νομίζω ότι είναι το πιο όμορφο ποδόσφαιρο», είπε ο Χάου. Όπως εξήγησαν αρκετοί προπονητές, ο Έντι Χάου έχει επηρεαστεί από τον Πεπ. «Ο τρόπος που προπονούσε αυτούς τους παίκτες ήταν απίστευτος. Σίγουρα με ενέπνευσε στην προπονητική μου καριέρα. Παρακολούθησα αυτούς τους αγώνες και πάντα έψαχνα πράγματα που μπορούσα να εφαρμόσω στην ομάδα μας», εξομολογήθηκε ο Άγγλος.

Ο Χάου μίλησε επίσης για την αιώνια κόντρα μεταξύ Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία έγινε πολύ επίκαιρη όταν ο Ζοσέ Μουρίνιο έφτασε στον πάγκο των Μερένγκες. «Αυτή ήταν μια ιδιαίτερη περίοδος για το ισπανικό ποδόσφαιρο γιατί η Ρεάλ δούλεψε επίσης πολύ καλά. Ήταν μια πολύ καλή μάχη μεταξύ ίσως δύο διαφορετικών στυλ, αλλά μεταξύ δύο πολύ αποτελεσματικών ομάδων», εξήγησε.

Παρά την υπέροχη σεζόν της Νιούκαστλ πέρυσι, τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά τη φετινή σεζόν με την ομάδα να αποκλείεται στη φάση των ομίλων του Champions League, να βρίσκεται 10η στην Premier League, και να βγαίνει εκτός Κυπέλλου το περασμένο Σάββατο από την... Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα