Γκασκόιν: «Στα 12 μου θυμάμαι να αγκαλιάζω και να ζητώ συγγνώμη από το πτώμα του φίλου μου»

Γκασκόιν: «Στα 12 μου θυμάμαι να αγκαλιάζω και να ζητώ συγγνώμη από το πτώμα του φίλου μου»

paul_gascoigne

bet365

Πλέον φιλοξενείται στο σπίτι του ατζέντη του και εξακολουθεί να παλεύει με τον εθισμό του στο αλκοόλ, όμως ο θρυλικός Πολ Γκασκόιν δεν ξέχασε ποτέ το δράμα που στιγμάτισε τα παιδικά του χρόνια.

Για πολλούς ένας από τους πιο ταλαντούχους Άγγλους παίκτες, για ακόμη περισσότερους ένας ποδοσφαιριστής που δεν έγινε ποτέ όσα θα μπορούσε να γίνει. Ο Πολ Γκασκόιν άφησε τη δική του ιστορία στα γήπεδα, μα η ιστορία όλων όσων έζησε έξω από αυτά συγκλονίζει. Στα 56 του, μιλώντας στο podcast «High Performance» ανοίχτηκε όσο ποτέ άλλοτε και στάθηκε στον θάνατο του φίλου του, που στιγμάτισε τα παιδικά του χρόνια αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει από όταν αποσύρθηκε.

Όταν ήταν 12, ο Γκασκόιν βγήκε μια βόλτα με τον φίλο του, Κιν, και τον αδερφό αυτού, Στέφεν, μια βόλτα με τραγική κατάληξη. «Πήγαμε σε ένα μαγαζί και υπήρχε ένα φορτηγάκι με παγωτά απ΄έξω. Φώναξα: "Τρέξτε γρήγορα, θα αργήσουμε". Ο Στέφεν έτρεξε μπροστά μας, ήταν ένα μέτρο πιο πέρα και όταν πέρασε μπροστά από το φορτηγάκι αυτό τον χτύπησε. Τον έριξε πολύ μακριά. Έτρεξα πάνω του, τού μιλούσα, είχε το κεφάλι του στο μπούτι μου και τα χείλη του κινούνταν.

Νόμιζα ότι θα γίνει καλά, αλλά όχι. Αυτές ήταν οι τελευταίες του κινήσεις. Θυμάμαι να είμαι 12 χρονών και να σηκώνω ένα πτώμα έξω από το φέρετρο. Φιλούσα τη σωρό του, την αγκάλιαζα και τού ζητούσα συγγνώμη. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ήταν τραγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άγγλος.

Εδώ και χρόνια, ο «Gazza» ταλαιπωρείται από τον εθισμό του στο αλκοόλ, ένα πρόβλημα που τον έχει αφήσει «άστεγο», αφού πλέον δεν έχει δικό του σπίτι και φιλοξενείται στον ξενώνα του ατζέντη του.

«Κάποτε ήμουν ένας χαρούμενος μεθύστακας. Πλέον όχι, είμαι λυπημένος. Δεν βγαίνω να πιώ, πίνω στο σπίτι. Ο κόσμος ξέρει τον Γκασκόιν αλλά όχι τον Gazza. Ακόμα κι εγώ συχνά. Αν θέλω να καταστρέψω τη μέρα μου, απλά πάω στην παμπ. Αν θέλω μια καλή μέρα πάω για ψάρεμα. Το πρόβλημα δεν είναι το να πίνεις, αλλά το μετά. Όταν βλέπω το κινητό με 30 αναπάντητες, ξέρω ότι έχω θέμα», είπε στη συνέχεια, ενώ ομολόγησε πως προσπαθεί πολύ να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και δέχεται κλινική βοήθεια.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα