Premier League: Η επιστήμη... μίλησε και «βλέπει» πρωταθλήτρια τη Σίτι και σωτηρία για Νότιγχαμ!

manchester_city_champions_23

bet365

Μια εταιρεία δεδομένων από την Αγγλία έβαλε... κάτω τα νούμερα και υπολόγισε τις πιθανότητες πίσω από τις «μάχες» για το πρωτάθλημα, την τετράδα και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ και έβαλε... φωτιά στην κορυφή της Premier League. Η κούρσα για το πρωτάθλημα με τρεις «ολοζώντανες» διεκδικήτριες (Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Άρσεναλ) φαντάζει πιο αμφίρροπη από ποτέ, ωστόσο τα πράγματα για την επιστήμη δείχνουν λίγο πιο απλά.

Η Twenty First Group, μια αγγλική εταιρεία δεδομένων, «έπαιξε» με τους αριθμούς και υπολόγισε τις πιθανότητες για κάθε «μάχη» στην Premier League από τον τίτλο μέχρι τη σωτηρία.

Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, η Μάντσεστερ Σίτι οδεύει προς ένα ακόμα πρωτάθλημα, αφού παρ'ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 3η θέση της Premier League, έχει 48% πιθανότητες να την κατακτήσει! Η Λίβερπουλ ακολουθεί με 36% και η Άρσεναλ μόλις με 15%. Την τετράδα συμπληρώνει η Άστον Βίλα του Έμερι (74%), την οποία κυνηγά η Τότεναμ (72%), ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ψάχνει ένα μικρό... θαύμα για το Champions League, μιας και οι πιθανότητές της ανέρχονται στο 14%.

Όσον αφορά την ουρά, η Σέφιλντ (99%) και η Μπέρνλι (88%) δείχνουν καταδικασμένες για υποβιβασμό. Η Λούτον του 54% θα χρειαστεί να παλέψει και οι Έβερτον και Νότιγχαμ Φόρεστ (αμφότερες στο 22%), ακόμα κι αγχωθούν λίγο, υπολογίζεται πως θα παραμείνουν στην κατηγορία.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα