Premier League: Η Μπράιτον ταπείνωσε την... άσπονδη εχθρό της, «τρελό» 4-4 για Νιούκαστλ και Λούτον!

Ιάσονας Θεριός
dunk_brighton_1

bet365

Η Μπράιτον διέλυσε με τεσσάρα (4-1) την Κρίσταλ Πάλας και πήρε το ντέρμπι της πιο... αλλόκοτης αγγλικής αντιπαλότητας, πλησιάζοντας ξανά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια. «Παρανοϊκή» ματσάρα στο «St. James'», εκεί όπου Νιούκαστλ και Λούτον έμειναν στο 4-4!

Η Μπράιτον συνήλθε εμφατικά μετά την τεσσάρα από τη Λούτον και αντέδρασε με παρόμοιο τρόπο, κερνώντας... τεσσάρα (4-1) τη μεγάλη της αντίπαλο, Κρίσταλ Πάλας. Οι Γλάροι ταπείνωσαν τους Αετούς και πλησίασαν την 6η Γουέστ Χαμ στο -1.

Οι γηπεδούχοι ήταν... υπερηχητικοί στο πρώτο μέρος και «καθάρισαν» το τρίποντο με συνοπτικές διαδικασίες. Μόλις στο 3ο λεπτό ο αρχηγός Ντανκ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά από κόρνερ και σήκωσε το «Άμεξ» στο πόδι. Η ομάδα του Ντε Τσέρμπι δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και με μπροστάρηδες τους πρωταγωνιστές του μέλλοντός της μετουσίωσε την ανωτερότητά της. Στο 33' ο 18χρονος Χίνσελγουντ έκανε το 2-0 με ωραία κεφαλιά και... δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα το άψογο πλασέ του 19χρονου Μπουονανότε καρφώθηκε στη γωνία του Χέντερσον για το 3-0.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός αναπόφευκτα έπεσε, με την ομάδα του Χόντσον να μειώνει στο 71' με κεφαλιά του Ματετά. Στο 84' πάντως, ο... συνήθης ύποπτος Ζοάο Πέδρο συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Γουέλμπεκ και με εντυπωσιακό τελείωμα έβαλε το κερασάκι στην τούρτα του 4-1.

«Τρελή» ισοπαλία για Νιούκαστλ και Λούτον

Τρομερό ματς στο «St. James' Park»! Η Νιούκαστλ πήρε δις το προβάδισμα κόντρα στη Λούτον, οι φιλοξενούμενοι είχαν «απαντήσεις», ανέτρεψαν το ματς, προηγήθηκαν με διαφορά δυο γκολ, όμως η «μπίλια» έκατσε στο «Χ», καθώς οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 4-4! Στην 9η θέση οι Καρακάξες με 33 βαθμούς, στο -3 από την εξάδα, ενώ οι 16οι Χάτερς «έπιασαν» τη Νότιγχαμ Φόρεστ στους 20 βαθμούς και είναι στο +1 από την 18η Έβερτον.

H Νιούκαστλ άνοιξε το σκορ στο 7', όταν ο Τρίπιερ έκανε το γύρισμα και ο Λόνγκσταφ πλάσαρε εύστοχα. Η Λούτον «απάντησε» στο 21' με την κεφαλιά του Όσο μετά από σέντρα του Μόρις αλλά Οι γηπεδούχοι πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ 23' όταν ο Γκόρντον έφυγε στην αντεπίθεση, τελείωσε μόνος του τη φάση, ο Καμίνσκι τον νίκησε αλλά ο Λόνγκσταφ πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε για δεύτερη φορά. Οι δυο ομάδες πήγαν ισόπαλες στα αποδυτήρια, καθώς στο 40' ο Μπάρκλεϊ ήταν στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα μετά από επέμβαση του Ντουμπράφκα.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή στο 59' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μόρις και τρία λεπτά αργότερα (62') ο Αντεμπάγιο μετά από πάσα του Μπάρκλεϊ σκόραρε με διαγώνιο σουτ για το 4-2. Η ομάδα του Έντι Χάου όμως δεν... παραιτήθηκε και χρειάστηκε έντεκα λεπτά για να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 67' ο Τρίπιερ μείωσε με πλασέ από το δεύτερο δοκάρι μετά από σέντρα του Γκιμαράες και στο 73' o Μπαρνς διαμόρφωσε το τελικό 4-4 με ωραίο τελείωμα από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής της Λούτον, γράφοντας τον επίλογο σε ένα... τρελό ματς.

Βαθμός στο 90' για την Μπέρνλι

Η Μπέρνλι βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κόντρα στη Φούλαμ στο «Τερφ Μουρ», ωστόσο επέδειξε σπουδαία μαχητικότητα και έσωσε τον βαθμό στο τέλος, αποσπώντας την ισοπαλία 2-2. Στη 19η θέση και το -6 από την... ασφάλεια οι Κλάρετς, στη 12η η ομάδα του Σίλβα.

Η Φούλαμ πήρε από νωρίς σημαντικό προβάδισμα χάρη στα τέρματα των Παλίνια και Μουνίζ στο 17ο και το 21ο λεπτό, ωστόσο οι γηπεδούχοι πάλεψαν και δικαιώθηκαν με πρωταγωνιστή τον Φοφανά. Ο, δανεικός από την Τσέλσι, Ιβοριανός μείωσε στο 71' και στο 90' χάρισε την ισοπαλία στην Μπέρνλι.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα