Λίβερπουλ: Ο Ντάργουιν Νούνιες και το ρεκόρ που θα ήθελε να ξεχάσει

Λίβερπουλ: Ο Ντάργουιν Νούνιες και το ρεκόρ που θα ήθελε να ξεχάσει

Newsroom
Λίβερπουλ: Ο Ντάργουιν Νούνιες και το ρεκόρ που θα ήθελε να ξεχάσει

bet365

Ο Ντάργουιν Νούνιες έσπασε ρεκόρ που «κρατούσε» για περισσότερα από 20 χρόνια κατά τη διάρκεια του Λίβερπουλ εναντίον Τσέλσι.

Ο αστέρας της Λίβερπουλ Ντάργουιν Νούνιες έγραψε ιστορία στην Premier League στη νίκη της ομάδας του με 4-1 επί της Τσέλσι το βράδυ της Τετάρτης (31/01). Ο Ουρουγουανός επιθετικός μοίρασε την 11η ασίστ του στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις, κι έχει επίσης 11 γκολ στο όνομά του σε μια εντυπωσιακή και ίσως υποτιμημένη σεζόν για τους «Reds» μέχρι σήμερα.

Στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, ο Νούνιες έχει δείξει δείγματα που δικαιολογούν τα 85 εκατ. που εκταμίευσε η Λίβερπουλ για να τον πάρει από την Μπενφίκα το καλοκαίρι του 2022. Ωστόσο ο θηριώδης φορ δεν έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αν και έκανε σχεδόν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο στάθηκε τρομερά άτυχος. Στο πρώτο ημίχρονο, ο 23χρονος εκτέλεσε πέναλτι αλλά η προσπάθειά του βρήκε στο αριστερό δοκάρι. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια αφού χτύπησε ξανά δοκάρι ακόμα τρεις φορές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Σύμφωνα με την OptaJoe μάλιστα αυτό συνιστά ρεκόρ στην Premier League, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης που βρήκε δοκάρι σε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις σε έναν αγώνα από τη σεζόν 2003/04.

Ο δεύτερος παίκτης που είχε το ατυχές κατόρθωμα αυτό ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σημάδεψε δοκάρι τρεις φορές στον ίδιο αγώνα για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Νιούκαστλ τον Οκτώβριο του 2006.

Να σημειωθεί ότι ο Ουρουγουανός έχει βρει συνολικά δοκάρι εννέα φορές σε όλους τους αγώνες της Premier League αυτή τη σεζόν. Τρεις φορές περισσότερο από τη δεύτερη ομάδα παικτών, η οποία περιλαμβάνει τον συμπαίκτη του στη Λίβερπουλ, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, τον Άντονι Γκόρντον της Νιούκαστλ και τον Ντόμινικ Σολάνκε της Μπόρνμουθ.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα