Τζο Λιούις: Ομολόγησε την εμπλοκή του σε χρηματιστηριακή απάτη ο πρώην ιδιοκτήτης της Τότεναμ

Τζο Λιούις: Ομολόγησε την εμπλοκή του σε χρηματιστηριακή απάτη ο πρώην ιδιοκτήτης της Τότεναμ

Τζο Λιούις

bet365

Ένοχος δήλωσε ο Τζο Λιούις, πρώην ιδιοκτήτης της Τότεναμ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε πλεκτάνη του αμερικανικού χρηματιστηρίου και 19 συνολικά περιπτώσεις απάτης και συνωμοσίας.

Για τα καλά μπλεγμένος ο Τζο Λιούις, που από το 1991 μέχρι και το 2022 ήταν επικεφαλής της επενδυτικής εταιρείας πίσω από την Τότεναμ, ENIC Group!

Ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος πριν μερικούς μήνες είχε αυτοβούλως παραδοθεί στις αμερικανικές Αρχές, οι οποίες τον ερευνούσαν για φερόμενη εμπλοκή σε σύστημα απατών και συνομωσιών.

Και όπως φαίνεται, μόνο... αθώος δεν είναι. Ο Λιούις, σύμφωνα με το Athletic, ομολόγησε την ενοχή του σε χρηματιστηριακή πλεκτάνη και σύντομα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον νόμο.

Ο 86χρονος παραδέχθηκε πως μεταξύ 2013 και 2021 συμμετείχε σε υποθέσεις διακίνησης εσωτερικών πληροφοριών, με στόχο τη ρύθμιση των τιμών διάφορων μετοχών.

Συγκεκριμένα δηλαδή, μετέφερε πληροφορίες για διάφορες εταιρείες σε κοντινούς του ανθρώπους, οι οποίοι στη συνέχεια πλούτιζαν και αποκόμιζαν εκατομμύρια κερδών εκμεταλλευόμενοι αυτη την... κρυφή γνώση με συμφέρουσες επενδύσεις.

Συνολικά, ο Λιούiς αντιμετωπίζει 16 κατηγορίες απάτης και ακόμα 3 συνωμοσίας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα