FIFA Best Awards: Προπονητής της χρονιάς ο Γκουαρδιόλα

FIFA Best Awards: Προπονητής της χρονιάς ο Γκουαρδιόλα

Βασίλης Μπαλατσός
FIFA Best Awards: Προπονητής της χρονιάς ο Γκουαρδιόλα

bet365

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, βραβεύτηκε στα βραβεία FIFA Best Awards ως κορυφαίος προπονητής του 2023.

Με το βραβείο του καλύτερου προπονητή της χρονιάς άρχισε η απονομή των FIFA Best Awards. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί και αποδείχθηκε, καθώς ανδείχθηκε ο κορυφαίος του 2023, όπως είχε κάνει και στα βραβεία της UEFA.

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι οδήγησε την ομάδα του στο ιστορικό τρεμπλ με την κατάκτηση της Premier League, του FA Cup και το πιο σπουδαίο, το πρώτο Champions League στην ιστορία του κλαμπ. Ένα επίτευγμα που στο Νησί είχε πετύχει μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Πεπ έχει στεφθεί τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς πριν τον θρίαμβο της Κωνσταντινούπολης είχε δυο κατακτήσεις με την Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011.

Η ομάδα του Ισπανού τεχνικού κατέκτησε ακόμα δυο τρόπαια μέσα στη σεζόν, καθώς πήρε τόσο το UEFA Super Cup στο Φάληρο, όσο και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που έγινε στη Σαουδική Αραβία. Πίσω από τον Καταλανό τερμάτισαν ο Λουτσιάνο Σπαλέτι και ο Σιμόνε Ιντζάγκι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα