Λίβερπουλ: Η γνωριμία του μικρού Ντάιρ με τους ήρωές του, δίνει έναν ορισμό στο ποδόσφαιρο (vid)

Λίβερπουλ: Η γνωριμία του μικρού Ντάιρ με τους ήρωές του, δίνει έναν ορισμό στο ποδόσφαιρο (vid)

Μαριλένα Καλόπλαστου
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

bet365

Σε περίπου 9 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα η Λίβερπουλ «εξήγησε» γιατί το ποδόσφαιρο θα είναι πάντοτε το πιο σημαντικό ασήμαντο πράγμα στη ζωή...

Ανοίγει την πόρτα και σπεύδει να τον αγκαλιάσει θερμά. Με τη γερμανική προφορά να χαϊδεύει τα αγγλικά του ακόμα, ο Γιούργκεν Κλοπ απευθύνεται στον Ντάιρ, ένα πιτσιρικά οπαδό της Λίβερπουλ, ο οποίος έχει τη σπάνια πάθηση του συνδρόμου Crommelin. «Επιτέλους», του λέει καθώς τον κρύβει μέσα στα χέρια του.

Στη συνέχεια ο ίδιος ο Ντάιρ μας συστήνεται. Μαθαίνουμε ότι είναι 12 χρονών, ότι μένει με τους γονείς και την αδερφή του και πως: «Η Λίβερπουλ είναι η ζωή μου». Αυτό θέλει να γνωρίζουμε για εκείνον. «Σημαίνει τα πάντα», εξηγεί όσο αναζητά τις λέξεις να περιγράψει τι αισθάνεται. Πώς και πόσο ο σύλλογος είναι τα πάντα για εκείνον.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπώ περισσότερο», μας λέει.

Ο Ντάιρ γεννήθηκε με μια πολύ σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Crommelin, η οποία σύμφωνα με την μητέρα του εντοπίζεται αυτή την στιγμή σε περίπου 7 ή 8 ανθρώπους παγκοσμίως. Δεν έχει χέρια από τους αγκώνες και κάτω και του λείπει το μηριαίο οστό και στα δύο του πόδια, πράγμα που σημαίνει ότι χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.

Ο μικρός Ντάιρ που εκπλήρωσε το όνειρό του, να βρεθεί στο «Άνφιλντ» να ακούσει από κοντά το «You will never walk alone» θυμάται την επίσκεψή του στο «σπίτι» των Reds, θυμάται να δακρύζει στο δρόμο προς το γήπεδο και να μην μπορεί να βγάλει λέξη από τη βαθιά και ειλικρινή του συγκίνηση, όταν η επίγεια χορωδία «αγγέλων» στο Kop τραγούδησε τους στίχους που τον συντροφεύουν σε όλη του τη ζωή.

Το βίντεο από εκείνη την επίσκεψη στο Λίβερπουλ - Φούλαμ, έκαναν τον Γιούργκεν Κλοπ να του στείλει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα, να του εκφράσει τον θαυμασμό του για το πάθος που έχει ο μικρός για το club και να τον προσκαλέσει να γνωριστούν.

Για μια «βόλτα» στο προπονητικό που θα θυμάται για όλη του τη ζωή. Με τον Γερμανό τεχνικό να λέει κλείνοντας: «Ζωή χωρίς συναισθήματα, φαντάσου το. Πόσο βαρετή θα ήταν».

Δείτε το βίντεο:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα