Έβερτον - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ανατροπή με... αέρα παγκόσμιας πρωταθλήτριας

Βασίλης Μπαλατσός
Η Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο της ματς ως παγκόσμια πρωταθλήτρια επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ», με 3-1, με ανατροπή.

Επιστροφή στα τρίποντα για τη Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League. Στο πρώτο της ματς ως Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πέρασε με νίκη από το «Γκούντισον Παρκ», καθώς επικράτησε της Έβερτον με 3-1. Στην 5η θέση οι Πολίτες με 37 βαθμούς, στη 17η θέση τα Ζαχαρωτά με 16 πόντους, στο +1 από τη Λούτον, αλλά με ματς περισσότερο.

Οι Πολίτες είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 15' με το σουτ του Χουλιάν Άλβαρες και στο 24' ο Πίκφορντ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Γκρίλις. Οι γηπεδούχοι πήραν εν τέλει το προβάδισμα στο 29'. Ο ΜακΝιλ έκανε το γύρισμα και ο Χάρισον με έξοχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Σον Ντάις θα μπορούσε να διπλασιάσει το προβάδισμα της στο 33' αλλά ο Έντερσον νίκησε τον ΜακΝιλ.

Η Σίτι βρήκε την ισοφάριση στο 53' με το εκτός περιοχής σουτ του Φόντεν. Οι Πολίτες κέρδισαν πέναλτι στο 62', σε χέρι του Ονάνα μετά από σουτ του Ακέ, ο Άλβαρες ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε σε θέση οδηγού τους φιλοξενούμενους. Τα Ζαχαρωτά έφτασαν κοντά στην ισοφάριση στο 75' με το σουτ του Κάλβερτ-Λιούιν, όμως τελικά το γκολ ήρθε από τους Πολίτες στο 86'. Ο Πίκφορντ ήταν εκτός εστίας και ο Μπερνάρντο Σίλβα με εξαιρετικό σουτ έκανε το 3-1 για την ομάδα του και «κλείδωσε» το τρίποντο.

Έβερτον: Πίκφορντ, Πάτερσον, Ταρκόφσκι, Μπρέιθγουεϊτ, Μικολένκο, Ονάνα, Γκόμες (65’Κάλβερτ-Λιούιν), Γκάρνερ, Χάρισον (80’Ντανζουμά), ΜακΝιλ, Μπέτο (65’Κιν).

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς (43’Γκβάρντιολ), Ακάντζι, Ακέ, Ρόδρι, Νούνες (65 ’Κόβασιτς), Μπερνάρντο Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις, Άλβαρες.

Βαθμολογία

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image