Κρις Γουντ στο Gazzetta: «Για το αν θα παίξω στην Ελλάδα ποτέ μη λες ποτέ, πιστεύω θα πάει στο EURO»

Νότιγχαμ

bet365

Το απόλυτο ποδοσφαιρικό αστέρι της Νέας Ζηλανδίας με τεράστια πορεία στα αγγλικά γήπεδα. Ο Κρις Γουντ αντιμετώπισε την Ελλάδα και μίλησε στο Gazzetta για τις εντυπώσεις του από την ελληνική ομάδα αλλά και την πορεία του στη Νότιγχαμ Φόρεστ.

3 Ιουνίου του 2009. Η Νέα Ζηλανδία φιλοξένησε την Τανζανία σε φιλική αναμέτρηση και ο Ρίκι Έμπερτ επέλεξε να δώσει την ευκαιρία σε ένα νέο παιδί. Η εξέλιξη αυτής της πορείας ήταν ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής να φτάσει τις 71 συμμετοχές με το εθνόσημο και τα 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας τη χώρα του σε τελικά Μουντιάλ αλλά και σε μεγάλα τουρνουά ως αρχηγός.

Ο λόγος για τον Κρις Γουντ ο οποίος έχει επιλέγει δύο φορές ποδοσφαιριστής της Νέας Ζηλανδίας το 2020 και το 2021. Παράλληλα το 2016/17 τερμάτισε πρώτος σκόρερ στην Championship της Αγγλίας με 27 τέρματα και ήδη 169 γκολ στην επαγγελματική του καριέρα που είναι γεμάτη από ομάδες της Premier League.

Αυτή τη στιγμή φοράει τα χρώματα της Νότιγχαμ Φόρεστ στην οποία κόστισε 17 εκατ. ευρώ το περασμένο καλοκαίρι για να τον κάνει μόνιμα δικό της από τη Νιούκαστλ μετά τον εξάμηνο δανεισμό του.

Ο 31χρονος φορ ήταν βασικός στο φιλικό της χώρας του κόντρα στην Ελλάδα και στο τέλος του αγώνα, ο ίδιος μίλησε στο Gazzetta και αναφέρθηκε μετά καλύτερα λόγια στο σύνολο του Πογιέτ αλλά και στην προοπτική να παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα.

- Αρχικά, ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την Ελλάδα;

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα που έχει εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Έχει ποδοσφαιριστές με πολλή ποιότητα και είναι πραγματικά πολύ με περιθώρια εξέλιξης. Θα γίνουν όλο και καλύτεροι είμαι σίγουρος. Έπαιξαν πολύ καλά σήμερα και γνωρίζω ότι δεν προκρίθηκαν από τα προκριματικά αλλά θεωρώ θα τα καταφέρουν στα play-offs. Αυτό έδειξαν σήμερα».

- Ποιος παίκτης της Ελλάδας σου άρεσε;

«Όλοι τα πήγαν πολύ καλά αλλά θεωρώ ο επιθετικός στο πρώτο ημίχρονο (Γιακουμάκης) ήταν ένας δυνατός, ποιοτικός και εξαιρετικός φορ. Σκόραρε κιόλας, κινούταν υπέροχα στις γραμμές της άμυνας και γενικά έκανε εξαιρετική εμφάνιση».

- Φέτος με τη Νότιγχαμ, ποιοι είναι οι στόχοι;

«Θέλουμε να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να μην χρειαστεί όπως πέρσι να φτάσουμε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές για να σωθούμε. Το ιδανικό είναι πάνω από τη δεκάδα».

- Θα ήθελες να αγωνιστείς στην Ελλάδα;

«Πότε μη λες ποτέ. Έχετε στην Ελλάδα ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και υπάρχει και καλή σχέση λόγω του προέδρου. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν έρθει από τη Νότιγχαμ εκεί, οπότε ποτέ δεν ξέρεις αλλά η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω τον κόσμο της Premier League και θα ήθελα να μείνω εκεί όσο το δυνατόν περισσότερο»

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα