Νιούκαστλ – Λέστερ 0-0: Στο Champions League η μια, «ζωντανή» η άλλη! (vid)

Bruno Guimaraes

bet365

Η Νιούκαστλ επιστρέφει στο Champions League μετά από είκοσι χρόνια χάρη στο 0-0 κόντρα στην Λέστερ, η οποία θα παλέψει την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή της – Τρία δοκάρια (!) είχαν οι Καρακάξες, άγγιξαν στο τέλος τη νίκη οι Αλεπούδες.

Αποστολή εξετελέσθη! Παρ’ ότι έχασε τα… άχαστα, η Νιούκαστλ πήρε τον βαθμό που χρειαζόταν κόντρα στην Λέστερ (0-0) και εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στο Champions League μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια.

Η Λέστερ, από την πλευρά της, παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού αλλά, με εντός έδρας νίκη επί της Γουέστ Χαμ και… μη νίκη της Έβερτον επί της Μπόρνμουθ στο «Γούντινσον Παρκ», θα παραμείνει στη Premier League, Η Λιντς, ισόβαθμη με τις Αλεπούδες (στους 31 βαθμούς), αλλά με πολύ χειρότερη διαφορά τερμάτων, φιλοξενεί την Τότεναμ.

Οι Κίεραν Τρίπιερ και Σον Λόνγκσταφ ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις τους και έδωσαν το παρών από το ξεκίνημα για την ομάδα του Έντι Χάου, ο οποίος αντίθετα δεν είχε στη διάθεσή του Ζοέλιντον και Τζόσεφ Γουίλοκ.

Ο Κελέτσι Ιχεανάτσο ξεπέρασε εγκαίρως τις ενοχλήσεις του και ενίσχυσε από την αρχή την ομάδα του Ντιν Σμιθ, ο οποίος αντίθετα δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει τον Κιέρναν Ντιούσμπερι – Χολ.

Από θαύμα δεν σκόραρε η Νιούκαστλ

Στο πρώτο ημίχρονο, μόνο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Η Νιούκαστλ κυριάρχησε μιας υπέρ – αμυντικής Λέστερ, τα ποσοστά κατοχής μπάλας της οποίας ξεπερνούσαν μετά βίας το 15%, έχοντας μόλις μια επαφή (!) στην περιοχή των γηπεδούχων.

Παρά την κυριαρχία τους, οι Καρακάξες δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, αφού τα δοκάρια… συμμάχησαν με τον τερματοφύλακα Ντάνιελ Ίβερσεν και «αρνήθηκαν» το γκολ σε Κάλουμ Γουίλσον και Μιγκέλ Αλμιρόν.

Στην φάση του πρώτου δοκαριού, μάλιστα, ο Βίλφρεντ Ντιντί έδιωξε την μπάλα πάνω στην γραμμή, ύστερα από δεύτερη προσπάθεια του Γουίλσον, ο οποίος λίγο πριν από την ανάπαυλα… κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ με κεφαλιά, παρ’ ότι μπροστά του είχε κενή εστία.

Άγγιξε την «απόδραση» η Λέστερ

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα στα πρώτα λεπτά δεν άλλαξε ιδιαιτέρως, με τη Νιούκαστλ να χάνει ευκαιρίες με Αλεξάντερ Ίσακ και Φάμπιαν Σαρ, με την Λέστερ να αντιδράει σταδιακά, χάρη καταρχήν στην είσοδο του Τζέιμς Μάντισον και, στη συνέχεια, στις αλλαγές του Σμιθ, ο οποίος άφησε την διάταξη με τα τρία στόπερ για να παίξει (λίγο) πιο επιθετικά.

Ακόμα και έτσι, οι γηπεδούχοι είχαν την τεράστια ευκαιρία, όταν ο Μπρούνο Γκιμαράες εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι με κεφαλιά, με την ομάδα του Έντι Χάου να ψάχνει το γκολ μέχρι το τέλος.

Αυτό, δηλαδή, που άγγιξε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων Λέστερ η οποία, αφού πέντε λεπτά νωρίτερα αντάλλαξε έως και σαράντα πάσες (περισσότερες απ’ όσες είχε σε όλο το προηγούμενο ματς!), απείλησαν με τον Τιμοτί Καστάιν από κοντά, με τον Νικ Πόουπ να αποτρέπει τη νίκη – κλοπή – απόδραση των Αλεπούδων.

Νιούκαστλ (Έντι Χάου): Πόουπ – Τρίπιερ, Σερ, Μπότμαν, Μπερν – Λόνγκσταφ, Μπρούνο Γκιμαράες, Άντερσον (77’ Μέρφι) – Αλμιρόν (88’ Γκόρντον), Γουίλσον (68’ Σεν Μαξιμέν), Ίσακ.

Λέστερ (Ντιμ Σμιθ): Ίβερσεν – Σούταρ, Έβανς (63’ Ντάκα), Φάες – Καστάιν, Ντιντί (89’ Μεντί), Τίλεμανς, Σουμαρέ, Τόμας – Ιχεανάτσο (46’ Μάντισον), Βάρντι (63’ Μπαρνς).

Οι πρώτοι στη Premier League (σε 37 αγώνες): Μάντσεστερ Σίτι (36) 88 (Πρωταθλήτρια), Άρσεναλ 81, Νιούκαστλ 70, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (36) 69, Λίβερπουλ 66, Μπράιτον (36) 61, Άστον Βίλα 58, Τότεναμ 57.

Η βαθμολογία της Premier League

Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα